Stichting Hulpfonds Hellendoorn helpt onder andere kinderen lekker mee te laten doen met iedereen middels het Kindpakket.
Stichting Hulpfonds Hellendoorn helpt onder andere kinderen lekker mee te laten doen met iedereen middels het Kindpakket. (Foto: )

Stichting Hulpfonds zoekt PR-vrijwilliger

Nijverdal - Stichting Hulpfonds Hellendoorn is opgericht om mensen die het financieel niet zo goed hebben te helpen. Dat doen zij onder andere middels het Kindpakket.

Het Kindpakket is een fonds, beschikbaar gesteld door het rijk aan de gemeente Hellendoorn, waarmee kinderen (0-18 jaar) uit gezinnen met (te) weinig geld ondersteund kunnen worden. Het Hulpfonds voert deze regeling uit. Het afgelopen jaar zijn ongeveer 280 kinderen (van de 550! die in aanmerking kunnen komen) uit de doelgroep geholpen aan bijvoorbeeld een fiets, een winterjas, schoenen, zwemkaarten, met het betalen van schoolgeld en schoolreizen. Kinderen van ouders met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen er gebruik van maken. Dus ook ouders die niet in de bijstand zitten, maar gewoon werken.

Om ál die kinderen te bereiken, zijn ze op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met een pr-offensief. Mensen die enigszins bekend zijn met public relations én mensen die kunnen onderzoeken of ze met een webshop kunnen gaan werken, zoals de gemeente Dalfsen doet. Meer informatie via HellendoornDoet! en op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl.

Meer berichten