De winkeliers beslissen zelf

Nijverdal/Hellendoorn - Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 11 juni heeft de raad ingestemd met het voorstel van het college van burgemeesters en wethouders om de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Winkeliers mogen vanaf 16 juni zelf besluiten of ze wel of niet open gaan op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur.

Ruime meerderheid
De koopzondagenenquête, die op verzoek van de gemeenteraad eerder dit jaar was uitgezet, liet een duidelijk beeld zien. Een ruime meerderheid van de 3.335 respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag. Het college nam de uitkomst van de enquête ter harte en heeft de raad voorgesteld de winkeliers zelf te laten bepalen of ze hun deuren wel of niet openen op zondag.

Mooie uitkomst
"Dat de raad heeft ingestemd met het voorstel en de winkeliers op deze manier zelf de regie krijgen is een mooie uitkomst. De winkeliers willen graag zelf beslissen of ze open gaan op een zondag of niet en wij vonden het niet meer dan gepast dit zo voor hen te besluiten. Vooral niet nu er vanuit de samenleving zo'n duidelijk beeld naar voren kwam," aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.

Meer berichten