Bij zorgboerderij Erve Nienenhoek wonen zes mensen en komen diverse mensen voor dagbesteding. Ze genieten volop van de tuin en alle boerderijdieren.
Bij zorgboerderij Erve Nienenhoek wonen zes mensen en komen diverse mensen voor dagbesteding. Ze genieten volop van de tuin en alle boerderijdieren. (Foto: )

Nieuwe uitdaging Erve Nienenhoek

Daarle/Den Ham - Zorgboerderij 'Erve Nienenhoek' is een locatie van ZorgAccent met een nieuwe opzet. Hier wonen zes mensen met een lichte vorm van dementie of cognitieve beperking en ze zijn sinds kort gestart met dagbesteding onder de noemer 'Gast aan tafel'. Mensen die van het buitenleven houden, het gevoel van geborgenheid en je op je gemak/thuis voelen erg belangrijk vinden, wonen er of komen voor dagbesteding. Omdat hun doel is de mens zo lang mogelijk zelfstandig te houden en het geestelijke welzijn uit te dagen, zijn ze erg blij met twee gulle gevers.

Mooie loopfiets
Met bijdragen van Autobedrijf Nissan Manenschijn uit Daarle en Partycentrum De Zandstuve uit Den Hameen konden ze namelijk een loopfiets (de A- linker) aanschaffen. Mensen kunnen zo mobieler en makkelijker op pad. Het perfecte middel de mensen uit te dagen langer actief te blijven en geestelijk te prikkelen door te genieten in de buitenlucht. Zowel de bewoners als het personeel van de zorgboerderij zijn hier erg dankbaar voor en bedanken de bedrijven voor hun gulle gift.

Erve Nienenhoek
Ze kennen hier 24-uurs zorg, dus mensen kunnen ook in het weekend en 's avonds terecht voor dagbesteding. Ze zingen, maken uitstapjes, koken en bakken. Of ze genieten van de tuin en de boerderijdieren.

Meer berichten