Vier leden van de Urker Mans-formatie, die tijdens het optreden in De Regenboog hun zangkunsten ten gehore brengen.
Vier leden van de Urker Mans-formatie, die tijdens het optreden in De Regenboog hun zangkunsten ten gehore brengen. (Foto: Picasa)

Urker Mans-formatie in zomeravondconcert

Nijverdal - De Urker MANS Formatie treedt op vrijdag 12 juli op in De Regenboog. De zangers, die in traditionele Urker dracht zingen, zijn een graag geziene gast in deze vakantiestreek. Vele malen hebben zij opgetreden in Overijssel met hun aansprekende repertoire dat grofweg uit drie genres bestaat: geestelijke liederen, klassieke meesterwerken en populair repertoire. Inmiddels heeft UMF, die aan haar achtste zomerseizoen bezig is, een verzamel-cd met de titel OP REIS uitgebracht met veelgevraagde hoogtepunten.

Gedrevenheid en passie
Martin Mans is sinds het ontstaan van de groep haar dirigent. Met gedrevenheid en passie vormt hij een geheel van de stemmen en geeft daarnaast iedere zanger gelegenheid een solo ten gehore te brengen. De vaste begeleider is multitalent Mark Brandwijk die zowel orgel als vleugel speelt. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang, maar voert ook bij zijn instrumentale solo's de boventoon. Twee zangers bespelen bovendien een instrument waardoor het programma nog meer dynamiek krijgt. Het gaat om een taragot (Roemeense blaasinstrument) en een altviool. Enkele titels in het programma zijn: De Haven van Rust, Liefde, Landerkennung van Grieg en Sanctus van Gounod. Het ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. De zomeravondconcerten zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo's van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit.

KORTING
Lezers van het Twents Volksblad krijgen op vertoon van dit artikel (even uit de papieren krant knippen) aan de kassa een korting van 5 euro en betalen 13,50 in plaats van 18,50 (maximaal twee personen per bon). Voor online bestellingen geldt de actiecode: TVB127. Het concert vindt plaats op vrijdag 12 juli in De Regenboog aan de de Grotestraat 127. Het begint om 19.30 uur en de reguliere toegangsprijs is 18,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via www.martinmans.nl of de reserveerlijn 06 – 25 39 19 03. Of ze kunnen gekocht worden bij ZINiN/VVV-Touristinfo.

Meer berichten