Madelon traint het liefste buiten, in het bos en op de hei, omdat de natuur een positieve invloed uitoefent op mensen. Ze worden zich sneller bewust van hun omgeving en van zichzelf. Foto: Annemieke van Ipenburg.
Madelon traint het liefste buiten, in het bos en op de hei, omdat de natuur een positieve invloed uitoefent op mensen. Ze worden zich sneller bewust van hun omgeving en van zichzelf. Foto: Annemieke van Ipenburg. (Foto: A. van Ipenburg)

Nieuwe BBB: Bewust Buiten Bewegen

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Terwijl wij binnen bij Buitengewoon Lekker van een kop thee genieten, miezert buiten de regen tegen de ramen. Madelon neemt haar cursisten graag mee de natuur in, omdat ze daar veel sneller tot bewustwording komen dan binnen. Maar doet ze dat dan ook met dit weer?

Ze lacht en kijkt naar buiten. "Als het zoals nu miezert of zacht regent wel. Daar houden we rekening mee. Als het echt met bakken uit de lucht komt vindt de coaching binnen plaats, maar groepstrainingen gaan gewoon door. Ook met regen kun je buiten plezierig sportief bezig zijn."

Madelon is al een paar jaar werkzaam als leefstijlcoach in Nijverdal. Ze heeft in het toerisme gewerkt en jaren in het onderwijs, maar daar voelde ze zich niet op haar plek. "Er was te weinige ruimte voor individuele begeleiding van leerlingen. Dat kan ik met leefstijlcoaching én binnen mijn groepslessen wél. De stukjes vielen op hun plek toen ik met leefstijlcoaching begon en daar later yoga aan toevoegde. Ik heb zoveel plezier in het geven van trainingen," vertelt ze enthousiast. Ze is een vrolijke, zeer sportief ogende vrouw, die in haar trajecten gaat voor een duurzame verandering. "Je moet geen dingen doen waar je geen plezier in hebt, want dan kun je het niet volhouden. En begin bij de dingen die je het makkelijkst kunt veranderen."

Meer dan overgewicht
Madelon is zich terdege bewust van alle leefstijlcoaches, voedingsdeskundigen en yogacursussen die er zijn. "Maar ieder doet het op zijn eigen manier. Wat voor mij belangrijk is, is dat jij een goed gevoel van je coach krijgt, zodat je plezier in het hele traject houdt. Hoe zwaar en moeilijk het soms ook is. Je doet het, omdat JIJ niet lekker in je vel zit. Dat wil je veranderen en daar werken we samen aan in een vertrouwde en prettige omgeving. Leefstijlcoaching en overgewicht zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar ik kom vooral mensen tegen die fysiek of mentaal in een dal zitten en daardoor niet kunnen werken of maar niet uit een uitkeringssituatie komen. In een individueel leefstijltraject start ik altijd met de vraag waar ze tegenaan lopen en wat ze graag willen veranderen. En in die trajecten staat Bewust Buiten Bewegen centraal."

Yin en Yang yoga
"Yoga kan daarin veel betekenen," gaat ze verder. "Yoga roept iets op bij mensen, maar het beeld dat ze ervan hebben klopt niet altijd. Het brengt mensen vooral veel qua fysieke fitheid én persoonsontwikkeling. En daarom heb ik nu een speciale aanbieding, die staat op mijn website, voor mensen die geen tot weinig ervaring met yoga hebben, maar die het wel eens willen proberen. Ze maken op vier woensdagen, vanaf 19 juni, kennis met yang yoga, gericht op het versterken van de spieren en verbeteren van de conditie én yin yoga, gericht op het soepel maken van de gewrichten, het bindweefsel en het vinden van innerlijke rust en ruimte. Yin en Yang yoga begint op woensdag 19 juni, van 9.00 tot 10.15 en 10.30 tot 11.45 uur, 4 weken speciale kennismakingsactie."

Nieuw concept
"Wat ik het liefste doe, is lekker buiten in beweging zijn. Daarom heb ik het concept 'Bewust Buiten in Beweging' bedacht. Buiten zijn is zo heerlijk. Je wordt je veel sneller bewust van je omgeving, komt sneller tot rust en krijgt daarmee ook sneller ruimte in je hoofd. Dat heb je nodig om te komen tot de kern, te weten waarom je niet lekker in je vel zit en daar vervolgens mee aan het werk te gaan. Vanaf 18 juni ga ik groepslessen 'easy bootcamp' en 'yoga walking' geven. Dat is in principe zonder het aspect leefstijlcoaching, maar zijdelings komt dat vast wel aan de orde. Easy bootcamp en yoga walking starten op dinsdag 18 juni, om 9.00 en 10.30 uur. "

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meedoen, geef je dan snel op (vóór 15 juni) via info@jouw-leefstijlcoach.nl, op de site of door Madelon te bellen op 06 18 44 18 63.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden