Huisvesting van jongeren

Nijverdal - Zorgaanbieder Stichting Nederland Participeert opende 6 juni hun pand aan de Constantijnstraat 25, waar tijdelijk mensen worden gehuisvest die tussen wal en schip dreigen te vallen. Het gaat om complex met vier kamers en een gedeelde keuken en badkamer op de eerste verdieping. Op de begane grond zit het kantoor van deze stichting en is er een ontmoetingsruimte voor mensen die hulp nodig hebben en waar workshops worden gehouden.
Steeds meer jongeren kunnen niet meer meekomen in onze huidige, jachtige maatschappij. Rick Platenkamp van de Stichting Nederland Participeert wijst in dat kader op de overgang van de jeugdzorg naar de WMO als jongeren 18 jaar worden. Ze verliezen dan soms de aan hen toegekende zorg en moeten ineens alles zelf gaan regelen.

Een andere problematische groep zijn jongeren, die voortijdig uitvallen in het onderwijs. Deze leerlingen kregen altijd onderwijs in kleine groepen die geborgenheid bieden, maar ze 'verzuipen' als ze naar een groot roc gaan.
Stichting Nederland Participeert helpt zo'n 35 cliënten in de gemeenten Hellendoorn, Twenterand, Almelo en Hengelo. Het gaat om ondersteuning om zelfstandig te leren leven en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, opvoedings- en verslavingsproblemen of een chronische aandoening.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden