De modinettes uit Hellendoorn, onder leiding van juffrouw Kraayenzang uit Raalte, met een afbeelding van ENSAID, de Eerste Nederlandsche SnelApparaten Industrie.
De modinettes uit Hellendoorn, onder leiding van juffrouw Kraayenzang uit Raalte, met een afbeelding van ENSAID, de Eerste Nederlandsche SnelApparaten Industrie. (Foto: Historische Kring)

Wie kent deze modinettes uit Hellendoorn nu nog?

Hellendoorn - Modinettes uit Hellendoorn in café Tromp aan de Dorpsstraat in de periode 1920/1930, onder leiding van juffrouw Kraayenzang uit Raalte.

Op de foto staan in de bovenste rij v.l.n.r.: Antje Krukkert, Dikie Meenhuis, Hendrika Stegeman, Riek Filart, Dina Kleinjan en Mina Boerkamp. Op de tweede rij staat Marrie Bouwmeester en zitten Everdina Kleinjan, Marie ter Elst, Riek Kleinjan, Hanna Blikman, Ten Seldam, onbekend en juffrouw Kraayenzang.

Dame met Duif
Ze houden een papier vast, met het logo van ENSAID erop. Dit was de 'Eerste Nederlandsche SnelApparaten Industrie'. De D werd eerst alleen gebruikt om het woord af te maken. Later kreeg de D de betekenis van 'Dame met Duif', naar de afbeelding van deze dame in het ENSAID-beeldmerk. ENSAID werd opgericht in 1912.

Reageren
Als u een bekende op de foto ziet of er zelf op staat en dat kenbaar wilt maken, kunt u reageren via hkhnfotoarchief@hotmail.com o.v.v. foto 4 juni 2019.

De Historische Kring is altijd dankbaar voor alle reacties.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden