De vaste gezichten van Zwanger&Zo: Eveline, Frank, Mahres en Maartje. Ze zijn dankbaar dat de mensen elke keer weer vertrouwen in ze stellen.
De vaste gezichten van Zwanger&Zo: Eveline, Frank, Mahres en Maartje. Ze zijn dankbaar dat de mensen elke keer weer vertrouwen in ze stellen. (Foto: A. van Ipenburg)

Zwanger&Zo bedankt al hun kinderen

Nijverdal - Frank Bekke en Maartje Welten openden tien jaar geleden de deuren van hun verloskundigenpraktijk in Nijverdal. En met groot succes, want inmiddels hebben zij al heel wat zwangeren mogen begeleiden in deze bijzondere fase.

door Annemieke van Ipenburg

Naast het begeleiden van zwangerschappen, bevallingen en kraambedden bieden ze begeleiding in de preconceptie fase, oftewel het (verantwoord) zwanger worden. Je kunt er terecht voor (pret-) echoscopie (2D/3D/4D) en een anticonceptiespreekuur (o.a. spiralen plaatsen) en ze hebben sinds vijf jaar hun eigen kraamzorgburo. Een uitgebreid pakket van bij elkaar passende diensten. Alleen het stukje anticonceptie klinkt wat tegenstrijdig. Maartje lacht. "Het klinkt inderdaad onlogisch, maar toch past het helemaal bij ons pakket. Wij bouwen een intensieve en nogal intieme vertrouwensband op met de aanstaande ouders, waardoor ze veel zaken met ons durven te bespreken. Zo komt soms ook de wens om niet meer zwanger te worden op tafel. Daar wilden we wat mee doen."

Alles in eigen huis
"Net als informatie geven aan mensen die niet 'zomaar' zwanger worden," gaat ze verder. "Daarvoor hebben we een kinderwensspreekuur. Soms zijn het maar kleine dingen, zoals je cyclus in de gaten houden, soms is er meer aan de hand." Frank merkt op dat ze een mooi team hebben. "We leren elke dag wel van elkaar en vullen elkaar mooi aan. We zijn in de afgelopen tien jaar behoorlijk gegroeid, maar mensen zien toch steeds dezelfde gezichten. Met ons vieren en onze drie onmisbare assistenten blijft het heel persoonlijk en kunnen we altijd een fijne sfeer creëren."

Feest voor kinderen
Ze besloten voor hun tiende verjaardag een groot kinderfeest te geven. "Alle bijna 3300 kinderen die wij in de afgelopen tien jaar op de wereld hebben geholpen zijn uitgenodigd," zegt Eveline. "Het wordt echt een geweldig feest. We hebben al vaker iets voor de (aanstaande) ouders gedaan en nu wilden we de kinderen in het zonnetje zetten."

Programma
Het grote feest barst zaterdag 15 juni om 13.30 uur los bij het Huis voor Cultuur en Bestuur. Er zijn workshops babygebaren en verhalen vertellen. De kinderen kunnen onder andere genieten van een goochelaar, little beautyhoek, speurtocht en knutselhoek met daarbij ranja en ijsjes. Ook is er een fotograaf voor een familie fotoshoot. Vanzelfsprekend is dit feest voor alle kinderen (tot en met 10 jaar) gratis. Bekijk het hele programma en meld je aan voor de workshops op www.verloskundigcentrumzwangerenzo.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden