Acht van de vijftien turnsters die in actie kwamen bij de regionale toestelkampioenschappen en met een ware lading medailles naar huis gingen.
Acht van de vijftien turnsters die in actie kwamen bij de regionale toestelkampioenschappen en met een ware lading medailles naar huis gingen. (Foto: )

Medailleregen voor turnsters bij toestelkampioenschappen

door Fysion

Nijverdal/Hengelo - De bovenbouw-turnsters mochten op zondag 2 juni hun wedstrijdseizoen afsluiten in Hengelo met de toestelkampioenschappen. De turnsters zijn geboren in 2007 of eerder. In totaal deden 15 turnsters mee in verschillende categorieën en ging er maar liefst 13 keer eremetaal mee naar huis.
Op sprong was er goud voor Demi en Lise, zilver voor Jasmijn, Iris en Esther. Bij brug mochten zowel Demi als Lise het brons in ontvangst nemen. Bij de dunne evenwichtsbalk was het zilver er voor Demi. Tot slot bij vloer mocht Iris overtuigend het goud in ontvangst nemen en Demi mocht voor de 4e keer het podium op om het brons in ontvangst te nemen!
In de tweede ronde kwamen de junior- en seniorturnsters in actie. Deze meiden hebben wat te maken gehad met verschillende blessures en konden niet alle toestellen turnen. Aan het einde van deze wedstrijd mocht Shanna zich de kampioen op sprong noemen en het goud in ontvangst nemen. Bij de senioren (2003 e.o.) divisie 3 turnt Emma Jansen haar eerste jaar en ze liet weer vooruitgang zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Bij de 4e divisie senioren turnden Maura Velding en Marijn Piksen, met name erg goed op brug. De concurrentie was weer hoog en foutloos turnen was vereist. Een dik verdiende zilveren medaille op brug voor Maura en het brons ging naar Marijn.
Een succesvolle dag om het turnseizoen mee af te sluiten. De onderbouw sluit over enkele weken met onderlinge wedstrijden het turnseizoen af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden