Deze dames wachten vol ongeduld tot ze weer lekker een balletje kunnen slaan en staan klaar om tijdens de informatieavond allerlei vragen van potentiële speelsters te beantwoorden. Eigen foto.
Deze dames wachten vol ongeduld tot ze weer lekker een balletje kunnen slaan en staan klaar om tijdens de informatieavond allerlei vragen van potentiële speelsters te beantwoorden. Eigen foto. (Foto: HCHN)

Nieuw hockeyteam voor 30+ers

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Martine en Sharon hebben kinderen die hockeyen bij HCHN en terwijl ze langs de lijn staan te kijken, begint het bij hun te kriebelen. Hetzelfde geldt voor Deborah. Zij heeft in haar jeugd altijd bij HCHN gehockeyd, tot ze naar Wierden verhuisde en de tijd ontbrak.

Nu haar nichtje, broer en schoonzus (Martine) in Nijverdal hockeyen wil ze terug naar haar oude nest. "Ja, het blijft toch kriebelen," zegt Deborah. "Ik wil heel graag weer zelf hockeyen, maar in Wierden kan dat niet. Je moet dan naar Almelo of Nijverdal. Dan kies ik natuurlijk voor Nijverdal, want HCHN ken ik heel goed, omdat ik hier zelf heb gespeeld in mijn jeugd. In gesprek met andere moeders langs de lijn bleek dat er meer zijn die willen hockeyen en zo kwam het idee voor een zogenaamd 'veterinnen'-team. Wij gebruiken die naam verder niet, omdat het een team moet zijn waar alle vrouwen van 30 jaar en ouder welkom zijn. Of ze nou al jaren gehockeyd hebben of niet."

De trainingen gaan plaatsvinden op het nieuwe waterveld, wat meer demping geeft en zo minder snel blessures oplevert.

Leeftijdgrens
Was er tijdens ons eerste contact nog sprake van 35+, nu is de leeftijdgrens naar beneden bijgesteld. "Dat bleek te kunnen, omdat de competitie mogelijk is vanaf 30 jaar, kijk dat scheelt! We hebben nu zo'n 15 aanmeldingen, maar daar kunnen er nog genoeg bij. We gaan binnenkort inventariseren hoeveel dames competitie willen spelen, wie alleen wil trainen en welke avond het beste uitkomt. Om zoveel mogelijk potentiële speelsters te bereiken praten we nu met de krant. Ze wonen niet alleen hier in Nijverdal en Hellendoorn, maar ook in omliggende plaatsen als Wierden, Raalte, Rijssen en Holten, waar geen veterinnenteam is. Er heeft zich al iemand uit Ommen aangemeld. Dat betekent dat er toch echt wel vraag naar is."

Informatieavond
Om de puntjes op de i te kunnen zetten, houden de dames een informatieavond op woensdag 5 juni, om 20.00 uur in het clubhuis aan de Koersendijk 3. Ze willen dan inventariseren hoeveel dames competitie willen spelen, wie alleen wil trainen en welke trainingsavond het beste uitkomt. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Stuur een mail naar veterinnen@hchn.nl.

Meer berichten