Koken op een gezellig kampvuur met de ingrediënten die de natuur je biedt, voorafgegaan door een heerlijke wandeling. Dat is Boskoken.
Koken op een gezellig kampvuur met de ingrediënten die de natuur je biedt, voorafgegaan door een heerlijke wandeling. Dat is Boskoken. (Foto: )

Wandelen en koken in het bos

Nijverdal/Holten - In samenwerking met Nanda Kraaneveld van BosLeven houdt het buitencentrum een fantastische workshop BosKoken in combinatie met een vroege avondwandeling op 25 mei. De wandeling start om 15.00 uur bij de dagcamping Holten, het koken begint om 17.30 uur. Opgeven kan via de site van staatsbosbeheer.

Na een stevige, vroege avondwandeling door de glooiende heuvels van Salland met een gids van Staatsbosbeheer kom je terecht in een BosLeven-setting. BosKoken staat voor beleving. Met oeroude technieken kook je met dat wat de natuur je dit jaargetijde te bieden heeft.
In groepjes worden de gerechten voorbereidt, klaargemaakt en geserveerd op de Bostafel. Koffie, thee en/of verfrissende drankjes zijn inbegrepen. Geef bij je aanmelding aan of je wild of vis wilt. Het menu ziet er als volgt uit:
Geitenkaasflapjes met walnoot en honing, bereid in de 'Dutch Oven'. Seizoen soep met Oerbrood, bereid in een Heksenketel boven houtvuur. Zalm aan de Plank, waarbij de verse -hele- zalmzijde aan een plank bevestigd wordt met spijkers en naast het vuur wordt gezet om door de stralingswarmte tot een ongekend smaakvol gerecht te worden. Wild van de Steen, smakelijk gegrild op een door het vuur verhitte speksteen. Sweet Potato Patat, diverse kleuren zoete aardappelen gebakken op houtvuur. Wildpluksalade.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden