De tennisbanen liggen er elke dag prachtig bij. Zelfs in de winter kan er volop getennist worden, door de verwarmingselementen onder de banen.
De tennisbanen liggen er elke dag prachtig bij. Zelfs in de winter kan er volop getennist worden, door de verwarmingselementen onder de banen.

Idee op vakantie goed voor al 40 jaar tennis in Hellendoorn

door Annemieke van Ipenburg

Hellendoorn - Toen J. Wispels en H. Jacobs tijdens hun vakantie gevraagd werden voor een partijtje tennis, begon het idee te borrelen dat dit misschien wel wat zou zijn voor Hellendoorn. Ze plaatsten een advertentie en kregen zoveel reacties, dat ze tot actie overgingen. Dat was in 1979.

Omdat ze hun bestaansrecht moesten bewijzen konden ze, om te beginnen, gebruik maken van twee banen bij Tennisvereniging Nijverdal. De vereniging groeide gestaag en na een ledenwervingsactie stonden er zo'n 150 leden op papier. Tijd om een locatie in Hellendoorn te vinden. Al snel waren er plannen voor de aanleg van twee kunststof banen op sportcomplex De Voordam. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na het nodige getouwtrek en jaren later dan gepland konden ze op 25 mei 1984 vier gravelbanen in gebruik nemen, waar ze een aantal jaren een 'pipo-wagen' als kantine gebruikten.

Eigen kleedruimtes
Na de realisatie en ingebruikname van de banen en met het groeiende aantal leden werd de behoefte aan eigen kleedruimtes en een clubgebouw steeds groter. Ook dat had de nodige voeten in aarde, maar nu heeft de TC Hellendoorn al vele jaren een prachtig, duurzaam tenniscomplex met zonnepanelen en led-verlichting.

Tijd voor feest
Als je veertig jaar na zo'n zware start nog steeds bestaat, waarbij er door de jaren heen zelfs soms een ledenstop werd uitgeroepen, dan heb je het volste recht een mooi feest te houden. En dat gaan ze op 15 juni doen! Ze beginnen 's middags met allerlei activiteiten voor de kinderen. Zo komt er een clown en zijn er verschillende spelletjes te doen. Van 17.00 tot 18.30 uur volgt een receptie speciaal voor oud-leden en andere genodigden. Oud-leden kunnen zich hiervoor aanmelden via jubileumcommissietch@gmail.com.

Na de receptie barst het feest voor alle leden met hun partner dan echt los, met een dj en snack-kar.

Meer dan tennis
Als je rondkijkt op de website van de tennisclub valt al snel op dat ze meer doen dan tennissen. Ze organiseren allerlei activiteiten, waar ook wel bij getennist wordt, maar de foto's laten vooral gezelligheid zien. Lachende mensen op de baan, groepjes vrolijke mensen in de kantine. Als openingswedstrijd in 1984 kwam een tweetal van de gemeente uit tegen heren van de tennisclub. Een ludieke actie waarvan en nog vele zouden volgen. Kijk maar op www.tchellendoorn.nl, wat ze nog in petto hebben!

Ria Offenberg beaamt dat het een hechte club is. "Voor veel mensen voelt het als thuiskomen, er heerst een grote saamhorigheid. Daarom was het ook zo belangrijk dat de club er kwam. Dat we met ruim 1300 mensen in optocht naar het gemeentehuis gingen, dat we een ledenstop in moesten lassen. Dat we door de inspanning van alle vrijwilligers onze vereniging financieel gezond houden. Dat zegt toch genoeg."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden