Plantjesdag is begin seizoen voor De Jipkesbelt en Bijenvereniging


Het was vorig jaar gezellig druk tijdens de Plantjesdag. De tuinders konden diverse plantjes, stekjes en ander tuingoed ruilen.
Het was vorig jaar gezellig druk tijdens de Plantjesdag. De tuinders konden diverse plantjes, stekjes en ander tuingoed ruilen. (Foto: Jipkesbelt)

Plantjesdag is begin seizoen voor De Jipkesbelt en Bijenvereniging

Nijverdal - De tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt hebben er zin in. Het nieuwe tuinseizoen begint en daarmee de open tuindagen! Maar ook de imkers van Bijenvereniging afdeling Nijverdal/Hellendoorn openen hun deuren weer voor het publiek. Op zaterdag 25 mei wordt het seizoen afgetrapt met de eerste open dag: Plantjesdag. Een dag waarop de tuinders al wat groente aan kunnen bieden, maar meer een dag waar men plantjes, stekjes en ander tuingoed met elkaar kan ruilen of te koop aan kan bieden. De imkers leiden u rond langs de bijenkasten.

Groene oases op Jipkesbelt
Met al een paar mooie dagen achter de rug, veranderen de tuinen op De Jipkesbelt langzaam al weer in groene oases. Maar door de kou in april moeten de tuinders er flink aan trekken om hun stekjes op te kweken en in leven te houden. Tijdens Plantjesdag is er weer van alles te koop en mag men proeven van allerlei streekproducten als jam, honing, wijn en andere lekkernijen. De tuinders geven ook graag informatie over de moestuinen, sommige tuinders geven graag een rondleiding. Tevens kan men zich inschrijven voor een moestuin.

Wie durft de bijen te aaien?
Ook bij de bijenvereniging is iedereen van harte welkom. De imkers vertellen graag over het houden van bijen en leiden u rond bij de kasten in de stal. Wilt u graag in een kast kijken (met bescherming)? Dat kan, want er wordt gewerkt met zachtaardige bijen. Maar alleen kijken naar bijen vanachter de ramen van de inforuimte, of vanachter glas in een observatiekast is ook mogelijk. Voor kinderen is het altijd spannend de koningin te zoeken tussen al die andere bijen en de verschillen tussen koningin, dar en werkbij te ontdekken. Wie durft mag de bijen aaien. Voor de liefhebber is er honing te koop.

Koffie met gebak
Net als voorgaande jaren is het mogelijk bij de blokhut, midden op het tuinencomplex, een kopje thee of koffie te drinken met gebak, dat door de tuinders zelf is gebakken. Iedereen is welkom om hier even een tussenstop te maken.
De route naar de tuinen en de bijenstal staat langs de toegangswegen aangegeven met borden.

Meer berichten