Uluru maakt een belangrijk onderdeel uit van de Soul Journey. Dit is waar voor Henrike de roep vandaan komt, van de rode aarde, de rode rots.
Uluru maakt een belangrijk onderdeel uit van de Soul Journey. Dit is waar voor Henrike de roep vandaan komt, van de rode aarde, de rode rots. (Foto: )

Henrike voelt innerlijk de roep van Australië en gaat op reis

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Afstemmend op de beelden die ik zag, voel ik de aanwezigheid van een Aboriginal Earthkeeper. Hij vraagt me 'thuis te komen'. Thuis naar Australië, thuis naar de rode aarde en de rode rots. Zo begon voor Henrike Schotman de 'Soul Journey'. Vanuit een sterk gevoel ging ze op pad om te kijken hoe ze haar gevoel kon volgen. Want het is niet een reis die ze alleen maakt. Ze gaat met allemaal andere gevoelsmensen.

In haar kantoor aan de Maximastraat kijkt ze me enigszins vragend aan en zegt dat ze het eigenlijk niet goed uit kan leggen. "Ik weet het zelf niet, ik kan het niet verklaren. Ik ben zelf best een nuchter persoon, maar heb wel geleerd naar dat onverklaarbare gevoel te luisteren, dat ik erop mag vertrouwen. En daar help ik ook veel mensen mee. Natuurlijk probeer ik het gevoel wel eens te beredeneren, dat doet toch iedereen. Maar uiteindelijk zal ik op basis van mijn gevoel actie ondernemen. En dat is wat ik nu gedaan heb."

Compleet programma
Toen Henrike duidelijk had wat haar doel was, is ze aan tafel gaan zitten met José Pennings, Travel Counsellor. Die heeft een mooie reis uitgestippeld, waarover Henrike op 28 mei, tijdens een informatieavond, alles vertelt. Tijdens de reis slaap je onder de sterrenhemel in de outback, leer je over de dreamtime en aboriginals, geniet je van de prachtige groene nationale parken in het noorden, tot de eindeloze rode aarde richting het centrum van Australië. Je leert je verbinden met jezelf én met de mensen om je heen. Er is tijd voor jezelf, voor verdieping, heling, verandering. "Misschien voelen mensen, op onverklaarbare wijze, dat hun ziel ze roept om mee te gaan. Weg van 'de sleur' en echt te verbinden met het land, de aarde, de wijsheid in jezelf. Dan is dit dé reis," betoogt Henrike vol vuur.

Workshops
Tijdens de reis doen de deelnemers niet alleen heel veel indrukken op, ze gaan ook workshops volgen. "Zelf geef ik een workshop en begeleidt ik de mensen met de spirituele kant van de reis, een lokale reisbegeleider weet alles van het land en de gebieden waar we door heen reizen. Daarnaast zijn er dan nog een paar workshopleiders die meereizen. Het klinkt misschien vaag, maar ik weet dat het klopt en ik heb er zo'n zin in!" verzucht ze met sprankelende ogen.

Wilde je altijd al eens naar Australië? Reizen en spiritueel ontwikkelen combineren? Meld je aan voor de informatieavond in het Rode Kruisgebouw aan het Rembrandtplein 21, via henrike@demagischekracht.nl. Ze begint om 20.00 te vertellen, inloop is vanaf 19.45 uur. Kijk voor meer informatie op demagischekracht.nl

Meer berichten