College: Eigen keuze voor alle winkeliers

Nijverdal - Op basis van de uitkomsten van de koopzondagenenquête stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Het voorstel aan de gemeenteraad is om winkeliers zelf de keuze te geven om wel of niet open te gaan op zondag tussen 12.00 en 18.00 uur.

De koopzondagenenquête die op verzoek van de gemeenteraad eerder dit jaar is uitgezet liet een duidelijk beeld zien. Een ruime meerderheid van de 3.335 respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag. "Het college neemt deze uitkomst ter harte. We zien dat de koopzondagen die in de afgelopen jaren samen met een evenement plaatsvonden, een goede combinatie waren. We zijn en blijven daarom actief met de winkeliersvereniging(en) in gesprek om te kijken hoe we deze krachtige formule voort kunnen zetten," aldus wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis.
In de commissievergadering Grondgebied van woensdag 29 mei is het mogelijk in te spreken over het koopzondagenbeleid. In de raadsvergadering van dinsdag 11 juni staat de evaluatie van het huidige koopzondagenbeleid en het voorstel van het college op de agenda. Deze vergadering is openbaar en ook live mee te kijken via raad.hellendoorn.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden