Emiel Jansman ging vorig jaar als winnaar over de finish in de categorie Amateurs.
Emiel Jansman ging vorig jaar als winnaar over de finish in de categorie Amateurs. (Foto: )

Kampioenschap wielrennen voor het district op tweede pinksterdag

Nijverdal - Na een geslaagde eerste editie van het District Kampioenschap Wielrennen in 2018, is de organiserende commissie vanuit CC'75 Cycling Team, hard aan het werk aan een tweede editie.
Op tweede pinksterdag zullen meer dan 400 renners uit het District Oost strijden voor een plek op het podium.

Geslaagd evenement
Montell Veldhuis, een van de organisatoren, vertelt: "De reacties op het unieke parcours afgelopen jaar waren lovend. We hebben het parcours al in 2017 uitgestippeld. We zijn toen met drie vrienden gaan kijken hoe we het konden realiseren. Uiteindelijk hebben we een evenement neergezet waar we erg trots op zijn. De hulp van vele vrijwilligers en medewerking van omwonenden hebben daar een groot aandeel in gehad. We hebben er daarom al snel voor gekozen de wedstrijd in 2019 weer te organiseren."
In 2019 kunnen de mannen wederom rekenen op de ondersteuning van de Stichting Ronde van Overijssel.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie heeft de commissie voor 2019 uitgebreid. Onder andere met Menzo Grobbink. De twintiger is verantwoordelijk voor de werving en begeleiding van vrijwilligers voor het evenement. Langs het parcours van 10 kilometer zijn op de drukke punten posten ingericht, die bemand worden met zogeheten 'parcourswachters'. Om de veiligheid van de renners te kunnen garanderen wordt het parcours afgesloten voor verkeer. De parcourswachters staan op een vast punt en houden een oogje in het zeil. Uiteindelijk zijn verkeersregelaars op de motor, die voor de groepen renners rijden, verantwoordelijk voor de afsluiting van het parcours. Vrijwilligers die de organisatie willen helpen, kunnen zich melden via info@cc75.nl.

Ambitieus
De commissie is ook dit jaar weer ambitieus. "Dit jaar is er een wedstrijd voor renners uit de funklasse. Iedereen met een basislidmaatschap kan deze wedstrijd rijden. Een mooie toevoeging, naast de 13 andere categorieën die van start gaan," aldus Veldhuis. Vorig jaar ging CC'er Emiel Jansman er vandoor met de overwinning in de categorie Amateurs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden