Beeld van gezellig samen muziek maken en komen tot een nieuw muziekstuk, tot een uitvoering voor publiek. Foto: Marcel Pullen.
Beeld van gezellig samen muziek maken en komen tot een nieuw muziekstuk, tot een uitvoering voor publiek. Foto: Marcel Pullen. (Foto: Marcel Pullen)

Zwerforkest strijkt met workshop neer in leeg pand op Nijverdal

Nijverdal - Wat gebeurt er als je een groep muzikanten met akoestische instrumenten bij elkaar zet? Ook zonder kampvuur wordt het al snel een gezellige en inspirerende bijeenkomst.

Onder de naam 'Het Zwerforkest' vinden in een leegstaand winkelpand in het centrum, op drie zaterdagen in mei en juni, workshops plaats. Onder leiding van de professionele muzikant Ruben Nosaehi gaat deze groep muzikanten in twee uur tijd gezamenlijk een volledig nieuw muziekstuk maken. De workshops staan open voor beginnende en gevorderde muzikanten en zijn bestemd voor alle leeftijden.

Lokale muzikanten
Kort samengevat is hierbij de vraag aan lokale muzikanten: speel je een akoestisch en makkelijk vervoerbaar instrument? Lijkt het je leuk om nieuwe muzikanten te leren kennen en sta je open voor een leuk en gezellig muzikaal experiment? Meld je dan aan voor de korte serie workshops van het Zwerforkest, of voor één keer.

Meer informatie
Wie eerst meer informatie wil, kan de vragen mailen naar paco@pacoplumtrek.nl. Aanmelden kan hier ook, maar belangstellenden mogen ook spontaan naar de eerste workshop komen. Deze vindt plaats op 18 mei. De locatie waar de workshop gegeven wordt, een leegstaand winkelpand in het centrum van Nijverdal, wordt bij aanmelding bekend gemaakt.
De drie workshops zijn op de zaterdagen 18 en 25 mei en 1 juni, telkens tussen 13.30 en 16.00 uur (inloop vanaf 13.00). De uitvoering (van het resultaat) is op maandag 10 juni (tweede Pinksterdag) tussen 13.00 en 16.00 in het centrum van Nijverdal tijdens het festival Kunstvoer.
Deelname aan de workshops is gratis en de workshops zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurcaravaan en Dorpsbudget Nijverdal.

Cultuurburgemeester
Jaap Harmsen, cultuurburgemeester van de gemeente Hellendoorn verricht de opening van de eerste workshop op zaterdag 18 mei, om 13.30. Voor de eerste workshop verzamelt iedereen bij de hoofdingang van het Huis voor Cultuur en Bestuur, aan het Henri Dunantplein, tussen 13.00 en 13.30. Gezamenlijk lopen ze dan naar het pand waar de workshop zal plaatsvinden.
'Het Zwerforkest' is een vervolg op het project Small Mellow Try Outs dat in 2018 in Almelo plaatsvond. Daar heeft het project diverse leuke middagen opgeleverd met een mooie slotuitvoering. In Nijverdal proberen ze dat succes te evenaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden