Judith op de bank in haar zangstudio, helemaal klaar voor het gezellige zangcafé.
Judith op de bank in haar zangstudio, helemaal klaar voor het gezellige zangcafé. (Foto: A. van Ipenburg)

Nijverdalse zangeres begint zangcafé

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Judith Konings (35) is zangeres, zangdocent en vocal coach. Ze werkt al ruim 16 jaar als zelfstandig ondernemer en heeft sinds 2016 haar lespraktijk Zangstudio Nijverdal. De afgelopen twee jaar kampte ze met een burnout, maar nu is ze terug met een nieuw initiatief. Het ZSN Zangcafé.

"Het ZSN Zangcafé is twee uur samen zingen in het café, met het hart op de tong," vertelt Judith. "De tekst wordt geprojecteerd op een groot scherm en alle deelnemers zingen tegelijk mee met pianist Johan op den Dries en mijzelf. Dus niemand op het podium, maar een soort megakaraoke zou je kunnen zeggen."

Zingen verbindt
"De belangrijkste motivatie voor mij om dit op te zetten is dat samen zingen verbindt. Het zangcafé is zeer laagdrempelig, omdat zangervaring of dat je überhaupt kunt zingen, niet ter zake doet. Iedereen kan zingen, met welke achtergrond dan ook, dus iedereen is welkom. Overal is er liefde voor muziek en liefde voor zingen en daarom is er volgens mij dus ook ruimte voor het zangcafé." De relatief lage entreeprijs van 10 euro en het feit dat de CultuurCaravaan 20 kaarten beschikbaar stelt voor de minima, maakt dat vrijwel iedereen deel kan nemen.

Bekende liedjes
"We hebben een hele lijst liedjes, die vrijwel iedereen kent," vertelt Judith verder. "Alles in het thema 'night and day', bijvoorbeeld 'Avond', 'Nine till five' en nog veel meer. Sommige heel makkelijk, andere wat moeilijker, maar de deelnemers kunnen altijd het refrein meezingen, daar ben ik van overtuigd. En Johan is zo'n geweldige pianist, die speelt alles heel herkenbaar." Ze lacht en heeft er duidelijk veel zin in. Bij mij roept het een beeld op van een popconcert waar je ongegeneerd meebrult.

Mooie locatie
"N-Joy is een mooie locatie voor het zangcafé. Het is een gezellig café met voldoende ruimte, of er nu 20 of 80 mensen komen. Ik heb ook bewust voor de zondagmiddag gekozen, omdat dat vaak zo'n loze middag is," zegt ze enthousiast.

Aanmelden
De eerste editie van het ZSN Zangcafé vindt plaats op 19 mei bij grandcafé N-Joy, vanaf 14.30 uur. De tweede editie staat al gepland op 15 september. Judith wil dit heel graag een aantal keren per jaar gaan organiseren om zo al zingend verbinding te brengen.
Minima die in aanmerking willen komen voor een van de gratis kaarten kunnen zich aanmelden op cultuurpakkers@gmail.com. Andere deelnemers kunnen zich aanmelden via www.zsnzangcafe.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden