Het Pleinfestijn was vorig jaar een gezellig en druk bezochte happening. Dit jaar hopen ze op net zo'n warme belangstelling van leerlingen, ouders en vele anderen.
Het Pleinfestijn was vorig jaar een gezellig en druk bezochte happening. Dit jaar hopen ze op net zo'n warme belangstelling van leerlingen, ouders en vele anderen. (Foto: )

Gezellig Pleinfestijn bij Basisschool de Wingerd

Nijverdal - Basisschool de Wingerd staat vrijdag 17 mei in het teken van het Pleinfestijn. Een dag die 's morgens om 11.00 uur start met een sponsorloop.

Tussen 17.00 uur en 20.00 uur is er een gezellig festijn, waar allerlei spelletjes tegen een kleine vergoeding kunnen worden gespeeld en waar ook veel lekkere dingen te koop zijn. Net als voorgaande jaren is een deel van de opbrengst voor een goed doel. Dit jaar heeft de school gekozen voor de Stichting Up4s, een stichting die in Oeganda werkzaam is om jonge kinderen betere scholen en slaapplaatsen te bieden. De Stichting maakt in deze periode met een Oegandees kinderkoor van 15 kinderen een tour langs diverse basisscholen in Nederland en Duitsland. Ze proberen zo veel geld bij elkaar te sparen. Basisschool de Wingerd doneert een derde deel van de opbrengst van het Pleinfestijn en de sponsorloop aan de Stichting.

Met een kleine presentatie op school heeft het Oegandese kinderkoor de leerlingen van de Wingerd onlangs in de sfeer gebracht en verteld over de scholen in Oeganda. Iedereen is welkom. Het Pleinfestijn is niet alleen voor leerlingen van de Wingerd en hun (groot)ouders, ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden