Toneelgroep 't Hexel heeft met pijn in het hart moeten besluiten niet verder te gaan. Een samenloop van omstandigheden maakt het ze onmogelijk de kwaliteit van hun voorstellingen te garanderen.
Toneelgroep 't Hexel heeft met pijn in het hart moeten besluiten niet verder te gaan. Een samenloop van omstandigheden maakt het ze onmogelijk de kwaliteit van hun voorstellingen te garanderen. (Foto: )

't Hexel stopt

NIJVERDAL – Afgelopen week is het doek definitief gevallen voor Toneelgroep 't Hexel uit de gelijknamige buurt in Nijverdal. Na vele successen, kregen ze het afgelopen jaar een ongelukkige wending. Zowel de regisseuse als enkele bepalende spelers besloten of konden om uiteenlopende redenen niet meer verder gaan. De zoektocht naar een geschikte opvolger voor regisseuse Hella Schwarte heeft tot nu toe nog weinig opgeleverd. Maar de hoop bleef. Er waren al enkele vervangers met ervaring benaderd en toezeggingen gedaan om mee te doen aan Boslucht komende winter. Maar de spreekwoordelijke druppel is het einde van decorbouwgroep Kalefater. De groep, die jarenlang schitterende decors voor de Toneelgroep heeft gebouwd, kampt met werkruimte. Juist zij hebben bijgedragen tot de successen, die 't Hexel in het ZINiN theater heeft gevierd. 't Hexel kan nu geen enkele garantie meer geven met betrekking tot de kwaliteit. De hele groep, inclusief regisseuse, schrijver en allen die achter de schermen hun medewerking hebben gegeven, danken het hondstrouwe publiek voor het bezoeken van alle voorstellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden