Statushouders kuiern deur Hellendoorn en Nijverdal

Nijverdal - Zes weken lang wordt er op de vrijdagavond een wandeltraining aangeboden voor statushouders en andere belangstellenden. De wandeltrainingen starten vrijdag 10 mei, vanaf zwembad het Ravijn in Nijverdal. Het doel waar naar toegewerkt wordt, is de avondvierdaagse in Nijverdal die van 18 tot 21 juni plaats vindt.

'Kuier deur Hellendoorn en Nijverdal' is een variant op de in 2018 gestarte 'Kuier deur' wandeltrainingen. Daar starten mensen die weinig tot niet bewegen met een 16 weeks wandelprogramma. Met deze nieuwe serie wandeltrainingen richt de organisatie zich op statushouders en anderen die samen een uurtje willen wandelen.

Het doel is deelnemers voor te bereiden op de traditionele avondvierdaagse, waar ouders en kinderen samen met hun school aan meedoen. Zo blijven ouders betrokken bij activiteiten van hun kinderen, leren ze andere ouders kennen én werken ze aan hun conditie.

Aanmelden voor de gratis wandeltrainingen kan via www.kuierdeur.nl, i.aitink@stichtingdewelle.nl of marian@runspiration.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden