Het eerste van MVV'69 trots in hun oranje-witte outfit. Het is een jonge ploeg, waar veel potentie in zit en die door de goede trainingsopkomst steeds beter op elkaar ingespeeld raakt.
Het eerste van MVV'69 trots in hun oranje-witte outfit. Het is een jonge ploeg, waar veel potentie in zit en die door de goede trainingsopkomst steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. (Foto: MVV)

Van voetbalclubje in de wei tot echte vereniging in Marle

door Annemieke van Ipenburg

Marle - Vorige week konden jullie in deze krant al lezen dat MVV'69 vijftig jaar bestaat. Een voetbalvereniging in Marle, die begon in een schapenwei en uitgroeide tot een heuse voetbalvereniging. Hoe doen ze dat? Waar halen ze de leden vandaan? Marle is immers niet zo groot.

"We zijn geen grote vereniging," beaamt Sandra Noordman lachend. "Ons eerste team verblijft in de onderste regionen van de vierde klasse, zaterdagamateurs. Maar we hebben wel drie herenteams, een damesteam en diverse jeugdteams. Wat leuk is, is dat er ook veel leden uit de omliggende buurtschappen zijn. Het gaat niet alleen om het voetballen, er heerst ook grote saamhorigheid."

(Niet) actieve leden
Sandra vertelt verder dat ze als vereniging altijd zelfstandig het hoofd boven water hebben weten te houden. "Volgens mij hebben we wel net zoveel actieve als niet-actieve leden," lacht ze. "Ze doen allemaal van alles voor de vereniging, maar de actieve leden spelen ook competitie," legt ze uit.

Damesteam
Bijzonder vind ik wel dat ze een damesteam hebben, bij zo'n kleine vereniging. "Dat loopt al een aantal jaren best wel goed," zegt Sandra. "Ik speel daar zelf ook en in totaal hebben we nu zo'n twintig dames. En die hebben we wel nodig, want ze kunnen niet allemaal elke wedstrijd. Voor de jeugd is het anders, de meiden die willen voetballen spelen in mixteams, omdat er niet genoeg zijn voor een eigen meisjesteam."

Feestweekend
En nu bestaat de club vijftig jaar en is er een feestweekend. "Ja, we gaan er een mooi feest van maken. Van 9 tot en met 11 mei staat er naast de kantine aan de Leemkampweg een grote tent. Donderdag 9 mei beginnen we om 19.30 uur met een receptie voor alle leden, verenigingen uit de omgeving en andere genodigden. Vrijdags is er vanaf 15.00 uur een voetbalmiddag voor de kinderen, gevolgd om 20.00 door een reünie voor alle (oud) leden, leiders, trainers, verzorgers en iedereen die M.V.V.'69 een warm hart toedraagt."

Die avond laten ze een koe los op het voetbalveld, voor de 'Schijt je rijk' actie. Het veld is in vakken verdeeld die verkocht zijn. De eigenaar van het vak waar de koe schijt wint de hoofdprijs van 500 euro.

Twente All Stars
Zaterdag is er vanaf 11.00 uur van alles te doen voor kinderen uit de regio, waaronder een apenkooi-parcours. Het eerste elftal trapt om 14.30 uur de wedstrijd tegen FC Twente All Stars af. "Een wedstrijd waar we veel publiek bij kunnen gebruiken," zegt Sandra hoopvol. "Om 19.00 uur is er een pubquiz en daarna komt coverband 'Kroepin', die zorgt voor een spetterende feestavond."

Iedereen is welkom
Het feestweekend is niet alleen bedoeld voor leden. Aan de kinderactiviteiten mogen kinderen uit de hele gemeente meedoen (als ze zich even opgeven) en iedereen is gewoon van harte welkom. Als publiek tijdens de wedstrijd, deelnemer bij de pubquiz of 's avonds in de feesttent (de toegang is gratis). Er zijn nog een paar vakken te koop voor 'Schijt je rijk', voor wie een kans wil wagen. Deelnemers voor de pubquiz kunnen zich nog opgeven per team van 4 tot 6 personen via 50jaar@mvv69.nl. Dat kost 10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden