Kunstenares Ricky Damen wordt in het boek van kunstliefhebber Gerard Ekelenkamp compleet doorgelicht.
Kunstenares Ricky Damen wordt in het boek van kunstliefhebber Gerard Ekelenkamp compleet doorgelicht. (Foto: )

Nieuw boek kijkje in ziel kunstenares Ricky Damen

Nijverdal - Kunstliefhebber Gerard Ekelenkamp kijkt met zijn nieuwe boek in de ziel van kunstenares Ricky Damen.

Kunstliefhebber en verzamelaar Gerard Ekelenkamp heeft een nieuw boek geschreven over het leven van de bekende Nederlandse kunstenares Ricky Damen (1946). Via interviews en het persoonlijk archief van Ricky Damen was het hem mogelijk een boek samen te stellen, waarin Ricky Damen royaal in haar ziel laat kijken.

Succes en teleurstelling
Zij heeft in haar leven grote successen gekend, maar in het boek wordt ook ingegaan op teleurstellingen en haar grote verdriet. Waar zij hoogtepunten kent wat haar artistieke prestaties betreft, moet zij onder andere leven met het verdriet van een grootouder die haar kinderen niet meer ziet. Een boek dus dat meer is dan een overzicht van haar werk.

Bewonderaars
Ricky Damen heeft veel bewonderaars in binnen- en buitenland, maar zeker ook in Nijverdal en omgeving. Het is daarom niet verwonderlijk dat Gerard Ekelenkamp haar heeft gekozen als onderwerp voor zijn boek.

Galerie Uiterart
Het boek 'Ricky Damen, een kleurrijk leven' is te koop in de plaatselijke boekhandels, maar natuurlijk ook bij Gerards eigen galerie UITERART. Elke eerste zondag van de maand zet Gerard de deuren van zijn galerie open voor kunstliefhebbers die daar kunnen genieten van steeds wisselende kunstvoorwerpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden