Foto:

Leerlingen winnen in Duits

Nijverdal/Amsterdam - Leerlingen uit klas 5 atheneum en gymnasium van CSG Reggesteyn hebben vrijdag 5 april de finale gewonnen van het nationaal Debattierwettbewerb Duits. Nadat zij in februari de voorrondes in Nijmegen hadden gewonnen, vond nu de finale plaats aan het Goethe Instituut in Amsterdam. Ook nu wisten de leerlingen de jury te overtuigen van hun prestaties. Alle leerlingen volgen Goethe Duits op Reggesteyn. Het debat was opgezet en georganiseerd door het Goethe Instituut en de sectie Duits van Levende Talen.

De stelling van het nationaal Debattierwettbewerb luidde: 'Sollte in der EU die Verwendung von Plastik verboten werden?' (Zou in de EU het gebruik van plastic verboden moeten worden?). De leerlingen van Reggesteyn waren ingedeeld in het 'contra'-team; zij waren dus tegen de stelling. Het debat was zo opgesteld, dat de leerlingen eenmaal, om de beurt, minimaal twee en maximaal vier minuten mochten spreken, met uitzondering van de debatleiders van beide teams. Zij waren de eerste sprekers van beide partijen en hadden de taak te beginnen met het voorstellen van hun team en af te sluiten door alle voor- en tegenargumenten met hun weerleggingen op een rijtje te zetten.

De jury bestond uit vier leden van het Goethe Instituut en de sectie Duits van Levende Talen. De jury was het erover eens dat Reggesteyn gewonnen had, waarna de leerlingen ieder een kleinere beker en grote beker voor de school kregen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden