Steenlegging bij Het Hoge Dijkje

Nijverdal - Een week geleden was een bijzonder moment voor toekomstige bewoners van Het Hoge Dijkje. Zij mochten de eerste steen leggen en daarvoor hadden zij zelf een steen versierd. Ze legden hun 'creatieve stenen' in bijzijn van hun ouders en verwanten, medewerkers en geïnteresseerden voor hun nieuw te bouwen thuis. Deze nieuwbouw komt in de plaats van de Philadelphia locaties de Noordkamp en Dubbel 6 en staat precies op de plek waar ooit de Grote Kerk stond. In totaal worden 32 appartementen gebouwd over 4 woonlagen voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Na de eerste steenlegging vertrok de groep naar wijkcentrum De Brake, aan de overkant van de straat, voor feestelijk samenzijn. Daar presenteerde de binnenhuisadviseur verschillende sfeerscenario's voor vloeren, tegels en keukens. De werkgroep interieur, waarin zowel cliënten, als verwanten en personeel zitting in hebben, heeft deze met zorg samengesteld. De toekomstige bewoners, hun verwanten en medewerkers zullen in de komende periode daaruit een persoonlijke keuze maken.

Op Het Hoge Dijkje wonen, leven en werken straks mensen vanuit het gedachtegoed van 'Mooi Leven', waarbij de verbinding tussen de bewoners, verwanten, begeleiders en vrijwilligers centraal staat. Samen vormen zijn één team.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden