De kampioenen kaartlezen van 2018, v.l.n.r.: Dirk Boers en Henri Reimink (A-klasse), Maxime en Bert Vloedgraven (C-klasse) en Erwin Kolman en Arjan Haverslag (B-klasse). Foto: Gertjan Schutten.
De kampioenen kaartlezen van 2018, v.l.n.r.: Dirk Boers en Henri Reimink (A-klasse), Maxime en Bert Vloedgraven (C-klasse) en Erwin Kolman en Arjan Haverslag (B-klasse). Foto: Gertjan Schutten. (Foto: Gertjan Schutten)

Kampioenen kaartlezen in zonnetje

door Annemieke van Ipenburg

Hellendoorn - Elke eerste dinsdag van de maand houdt de ASVH een kaartleesavond. Een wedstrijd die de deelnemers over wegen en door stegen voert, waarvan ze het bestaan nauwelijks wisten. Die goed uitgevoerd punten opleveren en uiteindelijk, tijdens de algemene ledenvergadering, misschien wel de titel kampioen. Tijdens een gezellige avond bij 'Noabers', al sinds de oprichting hun 'clubhuis', werden alle winnaars in de bloemetjes en bekers gezet. Maar niet alleen de kampioenen stonden in het zonnetje, ook twee bestuursleden. Hanneke Machielsen nam afscheid als secretaris en Piet van der Veer legde de voorzittershamer neer.

Erelid
Piet werd uitgeroepen tot erelid. Een eer die hem te beurt viel, omdat hij al sinds de oprichting van de vereniging in 1974 in het bestuur zit, waarvan dertig jaar als voorzitter. Toch wel een opmerkelijke prestatie. "Ja, maar ik heb nooit de behoefte gehad te stoppen," vertelt Piet. "Als het van alle kanten bevalt, waarom zou je dan wisselen? Zo zit onze vereniging in elkaar. Er zijn wel eens wisselingen in het bestuur geweest, als een bestuurslid geen zin of tijd meer had, maar dat was echt zelden." Dat zegt wel veel over de sfeer binnen de club.

Vrijwilligers voor activiteiten
"Voor de meeste leden voelt het als familie. We hebben leden uit heel Nederland, een bestuurslid uit Wierden en een echtpaar uit Nieuwegein dat elk jaar op de ledenvergadering is. Dat is toch mooi. We hebben door het jaar heen de kaartleesavonden, de Europarit en de CAR rally en er zijn altijd genoeg vrijwilligers om alle routes uit te zetten."

Tienlandenrit
"We zijn ooit begonnen met de tienlandenrit, die we nu Europarit noemen. Een tocht door verschillende Europese landen, waar maximaal 75 equipes aan mee kunnen doen. Voor dit jaar zijn er al 67 ingeschreven," zegt Piet trots. "De deelnemers krijgen elke dag een nieuwe routeboek met een competitie element. Ze moeten locaties van foto's vinden, of vragen beantwoorden. Dat zit allemaal zo goed in elkaar, dat ze niet kunnen sjoemelen. Het gaat ook niet om de snelheid, als ze te vroeg of veel te laat bij een controlepost zijn, krijgen ze een boete."

Arctic Experience
Piet kan er duidelijk nog veel meer over vertellen. Zoals over de Arctic Experience die voor 2020 op het programma staat. Lees hierover op hun site.

www.asvh.nl

Meer berichten