Een voorbeeld van een klassenfoto die al in het bezit is van de Historische Kring.
Een voorbeeld van een klassenfoto die al in het bezit is van de Historische Kring. (Foto: Historische Kring)

Werkgroep zoekt klassenfoto's en anekdotes voor nieuwe expositie

Nijverdal - De werkgroep 'expositie' van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal is alweer een aantal maanden bezig met het samenstellen van de expositie in september in de Smidse. Deze wordt dit jaar gehouden van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 29 september.
Ze besteden nog steeds aandacht aan het thema van Open Monumentendag. Dit jaar is dat 'Plekken van Plezier', waarbij ze elk jaar een deel van Nijverdal als motto/onderwerp nemen. Deze keer is dat de Rijssensestraat, vanaf de Grotestraat (het huidige Keizerserf) tot aan de burgemeester Boersingel. Een straat in Nijverdal met een rijke geschiedenis en veel gebouwen die in de loop der jaren aangepast of verdwenen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Bouwbedrijf Gerritsen, de Pick-Pack en natuurlijk de Openbare School.

Straat en groepsfoto's
Ze zijn op zoek naar anekdotes, verhalen die zich in die straat afspeelden. Ook foto's uit de buurt en voorwerpen zijn van harte welkom. Zo kunnen ze er in september weer iets moois van maken. Foto's kunnen digitaal worden aangeleverd, maar analoog mag ook. Dan digitaliseren zij de foto en ontvangt u hem na het inscannen weer terug.
Ook dit jaar willen ze weer een wand speciaal aan groepsfoto's besteden. Ze hebben al een aantal groepsfoto's die ze vorig jaar niet meer konden plaatsen. Maar ook nieuwe foto's van schoolklassen, verenigingen, enzovoort zijn van harte welkom.

Aanleveren materiaal
Foto's die digitaal aangeleverd worden, ontvangen ze graag in een minimale resolutie van 800 dpi of 1 MB, met daarbij zoveel mogelijk namen van leerlingen, die op de foto staan. De foto's kunnen aangeleverd worden bij Jan Lohuis, via janlohuis@telfort.nl. Mocht de foto niet digitaal beschikbaar zijn, neem dan contact met hem op via 0548-616872 of de mail.
In 2020 staat de expositie in het teken van 75 jaar vrijheid en besteden ze aandacht aan gebeurtenissen die in de Tweede Wereldoorlog in Nijverdal hebben plaatsgevonden. Mensen die voorwerpen hebben of verhalen die ze voor die expositie mogen gebruiken, kunnen ook alvast contact opnemen.

Meer berichten