Kinderen lopen trots met hun zelfgemaakte palmpasenstokken mee in de optocht door Hellendoorn.
Kinderen lopen trots met hun zelfgemaakte palmpasenstokken mee in de optocht door Hellendoorn. (Foto: )

Palmpasenfestival en optocht in Hellendoorn

Hellendoorn - Op zaterdag 13 april organiseert de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn weer haar traditionele Palmpasenfestival en Paasmarkt. In de Dorpsstraat van Hellendoorn, rondom dOale Grieze, zullen er verschillende Palmpasen activiteiten plaatsvinden. Naast optredens van muziek,zang en dansgroepen uit de regio, treden ook de dansgroepen van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn op. Zij gaan zorgen voor een mooie afwisseling tussen boerendansen, dansen uit Back to the 30ties en ouderwetse Rock and Roll. De Paasmarkt biedt een groot aanbod van diverse streek en Paasgebonden producten.

Kinder Palmpasen puzzel
Voor de kinderen zijn er paasactiviteiten met leuke attenties. Wil jij zon mooi groot chocolade ei winnen? Vul dan de grote paaspuzzel in waarvoor de formulieren te verkrijgen zijn bij winkeliers met eieren in hun etalage.

Het Festival en de Markt starten om 12.00 uur en het is rond 17.00 uur afgelopen.

Palmpasenoptocht
Palmzondag 14 april houdt Oald Heldern De Noaberschop weer een Palmpasenoptocht in het centrum van het dorp. De optocht wordt begeleid met dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel. Ook de Cottonville Bigband brengt muziek ten gehore. Er rijdt een paard- en kleedwagen met een accordeonspeler mee en Klepperderk zal de stoet voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen en de Folkloristische Dansgroep. De grootste Palmpasenoptocht van Nederland biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel.

Programma
De route start om 12.30 uur op de Schapenmarkt en gaat dan via de Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt. Op het eindpunt krijgen de deelnemende kinderen een sinaasappel. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt. Het plezier van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht.

Meer berichten