Foto: Lenneke Lingmont

Steeds meer 'leuke vogels' vinden weg naar Vinkenest

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Een half jaar na de opening zit ik weer aan de koffie bij Linda, eigenaar van bed & breakfast Het Vinkenest. Nieuwsgierig hoe het nu gaat, nadat ik ze zag in een tv-programma.

"De wintermaanden zijn altijd vrij rustig, dat hoor ik ook van andere eigenaren," vertelt Linda. "Maar toch ben ik heel tevreden. We hebben een paar terugkerende gasten en verder heel diverse gasten, uit allerlei landen. Dat verbaast me eigenlijk wel. Hoe vinden ze ons? Hoe komen ze in Nijverdal terecht?"

Goed ontbijt
Ze lacht. "Dat blijkt heel verschillend te zijn. Sommige mensen komen hier om te werken, andere komen voor een hond. Een van de gasten vertelde dat ze onze B&B hadden uitgekozen, omdat het ontbijt zo'n goede recensie had gekregen. Dat bedenk je toch niet!" Linda besteedt altijd veel zorg aan het ontbijt. "Ik zorg dat er vers fruit is, yoghurt, lekker brood en broodbeleg. Je weet natuurlijk nooit precies wat de gast graag wil, tenzij ze dat van te voren hebben aangegeven. We proberen wel zoveel mogelijk biologische en duurzame producten te gebruiken."

Ja, want jullie zijn een duurzame B&B. In ieder geval op het gebied van energie. Laat je dat terugkomen in andere aspecten, zoals de producten die je gebruikt?
"We hebben de bed & breakfast inderdaad duurzaam opgezet en iemand zei laatst dat we misschien een certificaat via 'green key' konden krijgen. Zover zijn we nog niet, maar we zijn wel 'fairtrade'. Zo gebruiken we alleen fairtrade producten voor het ontbijt."

Heeft het tv-programma nog effect gehad?
"Nou, daar zien we nog geen meetbare effecten van. De telefoon staat niet roodgloeiend," zegt ze eerlijk. "Maar dat had ik ook niet verwacht. We hebben er wel leuke contacten aan over gehouden en we hebben nuttige tips gekregen van de andere deelnemers. Zoals het plaatsen van een passpiegel, waardoor we nu een classificatie van vier tulpen hebben."
Linda vertelt dat ze veel heeft geleerd van hun deelname aan het tv-programma, maar ook van een bijeenkomst van het Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland Marketing. Daar heeft ze veel opgestoken over de omgeving en hoeveel ze bij Nationaal Park Sallandse Heuvelrug moeten doen om alles in stand te houden. Dat geeft zij graag mee aan haar bezoekers; hoe ze optimaal kunnen genieten van de natuur in dit deel van het land.
"Het is nog te vroeg om te zeggen hoe we draaien, omdat we nog geen volledig jaar hebben gehad en in de wintermaanden is het altijd rustiger. Maar dat geeft me wel tijd zaken in orde te maken en veel informatie op te nemen."

Het Vinkenest Nijverdal is een bed & breakfast in de voormalige praktijk van dokter Veerman, aan de Ericaweg. De duurzame verbouwing en hun inzet levert ze nu al een classificatie van vier tulpen op. Meer informatie op www.hetvinkenestnijverdal.nl of bel 06 557 935 92.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden