Looft den Heer bestaat negentig jaar. Als altijd werken ze mee aan diverse kerkdiensten, maar dit jaar staan ook jubileumactiviteiten op het programma.
Looft den Heer bestaat negentig jaar. Als altijd werken ze mee aan diverse kerkdiensten, maar dit jaar staan ook jubileumactiviteiten op het programma. (Foto: Looft den Heer)

90-jarig Looft den Heer voert The Crucifixion uit

Hellendoorn - In 1887 componeerde Sir John Stainer 'The Crucifixion'. Het stuk is een muzikale meditatie over het lijden van Jezus. Het wordt dit jaar op woensdag 17 april, enkele dagen voor Pasen, uitgevoerd door Chr. Gem. Zangvereniging Looft den Heer uit Hellendoorn. Het koor bestaat dit jaar 90 jaar en heeft dit passiestuk al 30 keer gezongen, het is een traditie geworden. The Crucifixion is geschreven voor tenor- en bassoli, koor (sopraan, alt, tenor, bas) en orgel. De uitvoering vindt plaats in de protestantse kerk te Hellendoorn, aanvang 20.00 uur (19.30 uur deuren open). Kaarten kunnen worden gekocht bij leden van het koor en bij Primera Hofman voor 10 euro per stuk voor volwassenen, jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree.

Eerste uitvoering
Dit is de eerste uitvoering die voor dit jubileumjaar op het programma staat. De solisten die meewerken aan dit passieconcert zijn: bas Matthijs Mesdag, tenor Arco Mandemaker en organist Louis ten Vregelaar. De dirigent van het koor, Gerrit Hoekstra, heeft de algehele leiding. Tijdens de paasdiensten werkt het koor mee aan de eerste dienst in de protestantse kerk Hellendoorn en daarna tijdens de paasdienst in Kronnenzommer. In mei is er voor de leden een verrassingstocht gepland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden