Oorlogsverhalen delen in WO2 Café in de bibliotheek

Nijverdal - In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Dinsdag 9 april 2019 is daarvoor het WO2 Café in de ZINiN Bibliotheek.

Tour langs bibliotheken
Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd langs te komen. Ook foto's, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in het WO2 Café. Op elke locatie helpen deskundigen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

WO2 Café
Het WO2 Café in de ZINiN Bibliotheek is op 9 april van 12.00 tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen onder het genot van een broodje hun verhaal vertellen of objecten laten zien over de Tweede Wereldoorlog.

Meer berichten