Accordeonvereniging Accordeola maakt muziek onder de trap

Nijverdal - Altijd gedacht dat accordeon iets is voor volkszangers- en dansers of kermissen? Accordeonvereniging Accordeola uit Lemerlerveld laat u op donderdag 21 maart horen dat de accordeon een veelzijdig instrument is, geschikt voor vele soorten muziek. Tijdens het concert in het Huis voor Cultuur en Bestuur in de reeks 'Muziek onder de Trap' laat het orkest u horen dat accordeon eigenlijk voor alle muzieksoorten geschikt is, zoals bijvoorbeeld  de tango, klezmer en natuurlijk ook voor volksmuziek.

Ieder zijn eigen partij
In het Accordeola-orkest spelen alle muzikanten bijna allemaal een andere partij. De  1e, 2e en 3e partij zijn hierbij  de melodiepartijen, de vierde partij speelt de akkoorden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een basaccordeon met versterker. 

Zestig jaar ervaring
Accordeola bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar en heeft haar oorsprong in Lemelerveld. Inmiddels bestaat het orkest uit leden die in heel Salland wonen.  Dit bijzondere orkest treedt op bij allerlei gelegenheden, bijvoorbeeld bij missen in kerken en tijdens diensten, in verzorgingstehuizen, samen met zangkoren of bij evenementen en is  zelfs te boeken voor privé optredens.

Programma
- La StoriaJacob (de Haan)
- Schindlers List (John Williams)
- Triunfal (Astor Piazzolla)
- Palladio (Karl Jenkins)
- Dalmatinische Tanze (Adolf Götz)
- Spirits of London (Wolfgang Kahl)
- Sinfonia per un addio (Gian Piero Reverberi & Luigi Giordano)
- Klezmer Karnival (Philip Sparke)

Meer berichten