Foto: NKC

NKC'51 nu al kampioen

Nijverdal - Zaterdag stond voor NKC'51 dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma. Met nog drie wedstrijden te gaan in de zaal, moest NKC'51 er één winnen om kampioen te worden. En dat deden ze afgelopen zaterdag.

NKC'51 speelde thuis tegen Sparta uit Nijkerk, dat nog strijdt tegen degradatie, dus ze wisten dat ze een overwinning niet zomaar in de schoot geworpen zouden krijgen.

In een afgeladen sporthal het Ravijn, met indrukwekkende sfeeracties van de supportersvereniging, maakte iedereen zich op voor een kampioenschap van NKC'51. NKC'51 begon fel aan de wedstrijd, maar leek toch de spanning in de eerste minuten van zich af te moeten spelen. Kansen werden er volop gecreëerd, maar de afronding was nog niet zoals voorgaande weken. Ze wisten het overwicht dat ze hadden nog niet uit te drukken in de score en zo bleef Sparta aanhaken tot 6-4. Na de eerste time-out ging NKC'51 wat meer ontspannen spelen. Verdedigend bleven ze scherp en zodoende liepen de Nijverdallers uit naar een 10-4 voorsprong. Deze werd verder uitgebreid en beide ploegen gingen rusten met een 18-9 stand.

Net zoals in de eerste helft verliepen de eerste minuten van de tweede helft moeizaam. Beide teams konden de korf moeizaam vinden, waardoor Sparta niet dichterbij kon komen. Waar Sparta al moegestreden leek, kon NKC'51 nog een tandje bijschakelen om het massaal toegestroomde publiek nog een mooie eindfase van de wedstrijd voor te schotelen. Met 39-18 werd een prachtig zaalseizoen bekroond met het kampioenschap en promotie naar de overgangsklasse. Een zeer knappe prestatie ook van Gert Schorn, die in zijn eerste jaar als coach van dit team al een kampioenschap weet af te dwingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden