Vestigingsleider Elisabeth Roelofs van De Haere Hellendoorn: "Beweging is de bron van een fit en vitaal leven."
Vestigingsleider Elisabeth Roelofs van De Haere Hellendoorn: "Beweging is de bron van een fit en vitaal leven." (Foto: De Haere)

De Haere legt met therapie focus vooral op positieve gezondheid

Hellendoorn - In de week van de zorg, 11 tot en met 17 maart, vragen de therapeuten van De Haere extra aandacht voor 'positieve gezondheid'. Per 1 januari van dit jaar hebben zij de praktijk van fysiotherapie Hellendoorn overgenomen.

Ze hebben nu vestigingen in Hellendoorn, Nijverdal en Haarle, maar ook in andere plaatsen in de regio. Elisabeth Roelofs, vestigingsleider van de praktijk in Hellendoorn, vertelt waarin zij anders zijn dan andere praktijken. "Wij hebben een andere kijk op de klachten waar mensen mee bij ons komen. Natuurlijk behandelen wij de klacht, maar daarbij kijken wij naar de kracht van die persoon. En we trekken het breder. Zo kijken wij welke gevolgen de klacht heeft voor die persoon, in zijn werk, sociale leven, met betrekking tot sporten."

Positieve gezondheid
"Het gaat niet alleen om pijn," gaat ze verder. "Daar begint het wel vaak mee, iemand heeft ergens pijn. Voor ons is het dan van belang te weten hoe de pijn ontstaan is en te bepalen of we de klacht weg kunnen nemen. Meestal lukt dat wel en is de behandeling klaar. Hebben we te maken met chronische klachten, dan kijken we meer naar preventie. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de klacht niet steeds terugkomt? Dat kan best grote gevolgen hebben op het sociale leven of de werksituatie van die persoon. Neem bijvoorbeeld iemand die altijd heeft gevolleybald, met pijn in zijn knie bij ons komt en te horen krijgt dat hij niet meer kan volleyballen. Hij is zijn sport, zijn uitlaatklep, kwijt en een deel van zijn sociale kring. Dat nemen we allemaal mee bij de behandeling en we kijken wat er nog wel mogelijk is. Dat noemen we 'positieve gezondheid'. We willen een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven, het dagelijkse functioneren en sociaal meedoen van mensen. Bij De Haere zien we beweging als bron voor een fit en vitaal leven.

Specialisaties
Bij De Haere werken diverse therapeuten. Ze doen traditionele fysiotherapie, maar ook bijvoorbeeld handtherapie, bekkentherapie en ergotherapie. Daarnaast hebben ze groepen voor valpreventie en diverse bewegingsgroepen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden