De Billy Boem club gaat weer van start in Nijverdal

Nijverdal - De Billy Boem club gaat 4 april weer van start in Nijverdal. De club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een omgeving waar sprake is van stress en spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz in samenwerking met Avedan en stichting de Welle de doe-praatclub 'Billy Boem'. Hier leren de kinderen met lastige situaties en hun emoties om te gaan.

'Billy Boem' wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren de kinderen hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Naast de kinderclub zijn er voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen.

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Hellendoorn. Informatie en aanmelden kan (tot 28 maart 2019) bij Hellendoorn doet! via 0548-638800 of hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden