Tijdens NL Doet zetten duizenden mensen zich als vrijwilliger in om iets te betekenen voor anderen.
Tijdens NL Doet zetten duizenden mensen zich als vrijwilliger in om iets te betekenen voor anderen. (Foto: Jeannette Schols)

Nieuwe vrijwilligers voor HellendoornDoet!

Nijverdal - Waarom zou je vrijwilligerswerk doen? Omdat het de smeerolie van onze samenleving is. Hoe zou Nederland er uitzien zonder vrijwilligers? Grote kans dat sport- en hobbyclubs onbetaalbaar worden of helemaal niet zouden bestaan. Veel mensen zouden in een sociaal isolement belanden of de buurt zou een stuk saaier worden.

Zinvol en leuk
Vrijwilligers zetten zich om de meest uiteenlopende redenen in. Omdat ze invulling zoeken voor hun vrije tijd, een vereniging overeind willen houden, anderen willen helpen met hun dagelijkse dingen, omdat ze zichzelf willen ontwikkelen of omdat ze nieuwe mensen willen leren kennen.
Vrijwilligerswerk is ook een uitstekend 'opstapje' naar betaald werk of om na te gaan of een beroep bij iemand past. Wat jouw motivatie ook is: het geeft altijd veel voldoening, omdat je er andere mensen mee helpt, leuke contacten legt en er waardering voor terugkrijgt.

Het mooie is dat vrijwilligerswerk niet vastomlijnd is. Of je nou veel tijd per week hebt of maar een klein uurtje, er is altijd een organisatie die jouw hulp goed kan gebruiken! Kijk op www.hellendoorndoet.nl voor de actuele vacatures en reageer vandaag nog.

Meer berichten