Onderscheiding komt net op tijd

Nijverdal/Almelo - Dat burgemeester Anneke Raven regelmatig in bijzondere situaties verzeilt, is wel bekend. Ze feliciteert op één dag twee diamanten bruidsparen, rijdt mee in een rally-auto en beantwoordt de meest uiteenlopende vragen van schoolkinderen. Maar wat ze afgelopen week meemaakte...

Het is donderdagmiddag rond twee uur als de telefoon in het Huis voor Cultuur en Bestuur gaat. Een man voor wie een lintje is aangevraagd, is plotseling heel ziek geworden en ligt in het ziekenhuis. Of het misschien mogelijk is de onderscheiding eerder uit te reiken. "Gelukkig waren de versierselen binnen en konden we gelijk handelen," vertelt Anneke. "We zijn in de auto gestapt en naar het ziekenhuis gereden. Daar konden we niet alleen de man, maar ook zijn vrouw het lintje opspelden." De burgemeester is nog zichtbaar onder de indruk als ze dit een dag later vertelt. "Een paar uur later werden we weer gebeld, meneer Bosch was overleden."

Actieve vrijwilligers
De heer Geert Bosch uit Hellendoorn is ruim 42 jaar actief geweest als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Zijn vrouw Annelies Bosch-Kuipers is al 34 jaar vrijwilliger bij MEE. Ze zijn beide benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden