Renske de Boer geeft een perfecte vertolking van Amy Winehouse. Foto: Dave van de Schuur.
Renske de Boer geeft een perfecte vertolking van Amy Winehouse. Foto: Dave van de Schuur. (Foto: Dave van de Schuur)

Renske de Boer als Amy Winehouse in De Lantaarn

Hellendoorn - De Lantaarn opent 16 maart haar deuren voor een wel heel bijzondere Undercoversessie: Amy Winehouse. De Engelse zangeres werd slechts 27 jaar en won in haar korte leven maar liefst vijf Grammy Awards.

Op 20 oktober 2003 verscheen haar debuutalbum 'Frank'. Het werd lovend ontvangen en platina in Engeland. In Nederland stond het vijftien weken in de Album Top 100. In de zomer van 2004 stond Amy onder meer op het Jazzworld-podium van Glastonbury en trad ze op tijdens op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Het album Back to Black verscheen op 30 oktober 2006 en voerde de Engelse albumlijst aan; een jaar later was het vijfvoudig platina. De single, Rehab, werd een wereldwijde hit.

Drank- en drugsgebruik
Winehouse kwam echter nogal in het nieuws met haar drank- en drugsgebruik. Op zaterdag 23 juli 2011 werd ze op 27-jarige leeftijd door haar lijfwacht dood aangetroffen in de slaapkamer van haar appartement in Noord-Londen. Gelukkig heeft ze prachtige muziek nagelaten en is Renske de Boer de perfecte vertolkster van dit repertoire. Samen met een geweldige band brengt ze de veel te vroeg overleden Amy Winehouse weer tot leven! Vanaf 21.00 uur is iedere Amy liefhebber die avond welkom in De Lantaarn.

Kaarten voor deze avond kosten 14 euro, inclusief voorverkoopkosten. Ze zijn te koop via www.lantaarn.nl/tickets of bij de VVV Nijverdal en Café de Barbier.

Meer berichten