Foto: Hart en Smart

Met Hart en Smart geeft lenteconcert

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Normaal gesproken doen ze dit nooit, maar dit jaar geeft levensliederenkoor 'Met Hart en Smart' op zaterdag 23 maart een lenteconcert.

Het concert vindt plaats in Het Centrum en begint om 20.00 uur. Voor een goede plek kunnen bezoekers vanaf 19.30 binnenlopen.

Greet Nekkers, muzikaal leider van het koor zegt dat ze echt met hun hart zingen en af en toe de nodige smart delen. "Het is een heel warme club, gewoon mijn familie. Iedereen is heel betrokken bij elkaar. Als iemand ziek is, wordt altijd gevraagd hoe het gaat en sturen we een kaartje. Ik ben heel trots op ze en hun waardering bleek vorig jaar wel, toen ze me hadden voorgedragen voor een lintje."

Nederlandse liederen
Het koor bestaat uit een enthousiaste groep van 16 mannen en even veel vrouwen, die het Nederlandse lied vertolken. "We gebruiken wel eens Engelse liedjes, maar die vertalen we dan. Het Nederlandse lied is zo heerlijk. Zelfs voor jongeren. Als we op een braderie of zo optreden en ze lopen langs, blijven ze even staan, zingen mee en maken soms zelfs een dansje. We geven eigenlijk nooit een concert, alleen bij een jubileum. We treden vaak op in zorgcentra, maar ook bij Bruisend Nijverdal, op braderieën en festivals door heel Nederland, met zelfs een knipoog naar Duitsland. Dit jaar wilden we toch eens een concert proberen."

Echte volkszangers
Het koor heeft live gezongen met echte volkszangers, zoals Corry Konings en Django Wagner. Liedjes hiervan komen tijdens het concert natuurlijk voorbij, maar ook het modernere repertoire van bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Jannes en enkele van het Engels naar Nederlands vertaalde nummers. "Wat ik mooi vind, is dat we alles samen doen. We zorgen zelf voor het decor en ik heb eens gezegd dat ik een Nederlandse molen mooi zou vinden. Heeft de man van een van de koorleden een prachtige molen gemaakt! We zijn echt een familie. Ik ben er nu 18, 19 jaar bij en ik vind het geweldig. Ik was geen 'echte' dirigent, maar door veel oefenen loopt het nu goed. En we zijn beter gaan zingen, we zingen nu zelfs meerstemmig." Greet heeft duidelijk hart voor het koor, net als de andere leden, als ik het zo hoor.

Kaarten
De kaartverkoop loopt al goed vertelt Greet, maar er zijn nog kaarten beschikbaar, voor 10 euro, bij de leden van Hart en Smart, of via freddyroelofs59@gmail.com en 0641544909/0615174839.

Meer berichten