Chui Wei Wu (Moniek) runt samen met haar man Chiusun Cheng al 25 jaar Chinees restaurant Dynasty aan de Grotestraat.
Chui Wei Wu (Moniek) runt samen met haar man Chiusun Cheng al 25 jaar Chinees restaurant Dynasty aan de Grotestraat. (Foto: A. van Ipenburg)

Door hard werken al 20 jaar succesvol

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Chinees restaurant Dynasty viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Ja, 25 jaar. Waarvan ze kunnen zeggen dat ze de afgelopen twintig jaar echt succesvol zijn. "De eerste jaren waren moeilijk," vertelt Moniek. "We hadden het restaurant overgenomen, maar het had een heel slechte naam."

Ruim 25 jaar geleden kwamen ze voor het eerst het restaurant binnen en wisten niet wat ze zagen. "Er zat satésaus op de muur, overal spinrag, het was gewoon vies." Moniek rilt zichtbaar bij de herinnering. "Wij hebben de zaak overgenomen, volledig verbouwd en goed schoongemaakt. Dat ging niet zo maar, want mijn man en ik waren allebei nog erg jong. Ik was 23 en kon officieel nog geen horecavergunning krijgen. Maar ik had veel ervaring, omdat ik vanaf mijn achttiende bij mijn ouders heb geholpen, en toen kreeg ik toch een vergunning."

Bijzondere opening
Ik ben toch nieuwsgierig hoe ze aan haar zo Nederlandse naam is gekomen. Ze lacht. "Eigenlijk heet ik Chui Wei. Toen mijn ouders hun restaurant in Nunspeet verbouwden hadden de mensen moeite met mijn naam. De aannemer vond Moniek wel bij mij passen, dus zo heet ik nu ook." Op 10 maart 1994 zou burgemeester Boer de opening verrichten, maar dat liep anders. "Ja, dat was heel bizar. Een paar dagen voor de opening kreeg de burgemeester een hartstilstand en overleed. Nu hadden wij een goede band gekregen met de man bij de Rabobank die onze lening regelde en die heeft ervoor gezorgd dat de directeur de opening verrichtte. Dat was een bijzondere man," voegt ze er aan toe. "Hij is inmiddels overleden, maar hij heeft veel voor ons betekend, vanaf het moment dat hij ons de lening gaf."

Stijgende lijn
Na de opening hebben ze er zeker vijf jaar aan gewerkt de inwoners van Nijverdal ervan te overtuigen dat hun restaurant echt goed is. "Na drie jaar wilden we bijna de handdoek in de ring gooien, maar ik ben blij dat we dat niet gedaan hebben. Langzaam kwamen we in een stijgende lijn en nu zijn we ronduit succesvol."

Jubileumacties
Van 10 maart tot 10 april hebben Chui Wei en Chiusun diverse acties. Zo krijgen gasten die in het restaurant komen eten 25% op de hele rekening.
Elke week maken drie afhalers kans op een gratis maandmenu, ongeacht hun bestelling. Een bonnetje met hun naam gaat in een bak, waar elke week drie winnaars uit komen.
En voor de gasten in het restaurant hebben ze een speciaal, echt Kantonees, drie-gangenmenu samengesteld voor 25 euro. Kijk voor meer info op www.dynastynijverdal.nl.

Meer berichten