Dialectcafé in Noaberhuus

Hellendoorn - In het Noaberhuus is woensdag 13 maart de aftrap van het Dialectcafé, onder het motto 'A-j ewend zint plat te proaten …'. Het Dialectcafé is een initiatief van Helders Bloei en wordt ondersteund door historische verenigingen en politieke partijen.

Streektaal behouden
Onderwijzers, leraren, schrijvers, stand-up-comedians en alle anderen die de streektaal willen behouden, worden uitgenodigd het programma van het dialectcafé inhoud te geven. De eerste avond, onder leiding van cultuurburgemeester Jaap Harmsen, is dan ook bedoeld om de ideeën van de inwoners van de hele gemeente Hellendoorn te inventariseren.

Dialectquiz
Maar er wordt niet alleen gepraat. De bekende cabaretier Herman Kampman zal een dialectquiz houden waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Bert Jansen, onder meer bekend van Celtic Mist, zal op zijn geheel eigen wijze liedjes in de streektaal zingen.

Begin en aanmelden
De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee. Aanmelden vinden ze fijn en kan door een mail te sturen naar noaberhuushellendoorn@gmail.com.

Meer berichten