Foto: Wim Beunk

Dames Het Ravijn niet in finale beker en de heren verliezen nipt

door ZPC Het Ravijn

Nijverdal/Zaandam - Het is de waterpolo dames van Het Ravijn niet gelukt om de finale van de KNZB beker te bereiken. In Zaandam was ZV De Zaan met 8-4 te sterk voor ze. De Nijverdalse formatie van trainer-coach Jan Mensink mocht een verlies verschil van drie doelpunten hebben.

Het werden er vier dus speelt de Zaan de finale in Den Haag tegen Polar Bears. Vorige week wisten de dames in eigen huis met 10-6 te winnen van De Zaan. Jan Mensink over de wedstrijd: "We hebben de laatste weken ons gefocust op de halve finale van de KNZB beker en goed getraind. Met een stand van 7-4 hadden we de finale gespeeld. We hebben veel kansen weten te creëren, maar dat leverde te weinig rendement op. We hebben het aan onszelf te danken. Ik ben er goed ziek van. Nu maar richten op de play offs om het kampioenschap van Nederland."

Heren
Ook de Nijverdalse heren van trainer-coach Marc van Groen wisten de thuiswedstrijd tegen het Wormerveerse De Ham zaterdagavond niet winnend af te sluiten. De heren verloren nipt met 8-9. Aanvoerder Lars Gottemaker was er, net als damescoach Jan Mensink, ziek van, maar stak de hand wel in eigen boezem. Gottemaker: "We hebben geen goede wedstrijd gespeeld. Ons eigen spel was niet goed genoeg. We waren te wisselvallig."
Zaterdag 2 maart spelen de heren pas verder in de competitie. Dan duiken ze om 19.15 in Barendrecht het water in.

Volgende wedstrijd dames
Voor hun volgende wedstrijd hoeven de dames niet te reizen. Hen wacht zaterdag 23 februari om 19.15 uur in het eigen Ravijnbad de confrontatie met de andere bekerfinalist Polar Bears uit Ede. Voor deze wedstrijd kunnen ze de steun van het thuispubliek goed gebruiken, dus ze vragen iedereen te komen en ze volop aan te moedigen. En of ze nou winnen of verliezen: het publiek kan genieten van een sportwedstrijd op het hoogste niveau!

Meer berichten