Renata (rechts) met haar hele team. Ze verheugen zich erop donderdag in de nieuwe winkel te starten. Foto: Bert Kamp.
Renata (rechts) met haar hele team. Ze verheugen zich erop donderdag in de nieuwe winkel te starten. Foto: Bert Kamp. (Foto: Bert Kamp)

Renata verhuist met al haar delicatessen naar het Keizerserf

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - De winkel in Nieuw Dunant voelt leger, maar op het eerste gezicht is er nog niet veel veranderd. "Er is toch al veel weg," zegt Renata, eigenaresse van 'Renata Delicatessen & zo'. "We hebben de planken van de muren gehaald en dat maakt het ineens heel anders." Ik realiseer me dat ze gelijk heeft.

Terwijl ik aan een tafeltje ga zitten en Renata koffie pakt, kijk ik eens om heen. Elke keer als ik in de winkel kom, zie ik weer andere producten. "In principe houd ik het hele assortiment. Het andere pand is iets kleiner, maar wel gezellig, knus. Het biedt goede mogelijkheden," vertelt Renata blij. "De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest, hier in het centrum, dat moet nu tot bloei kunnen komen. Aan het Keizerserf zit ik meer 'in de loop' en valt de winkel meer op. Daar heb ik de afgelopen jaren erg opgelet en nu ik de kans heb, maak ik er gebruik van."

Nieuw
"We gaan niet heel veel veranderen, het grote assortiment kaas en noten, wijn, thee en natuurlijk cadeaus blijft. Er komt weer een gezellige koffiehoek, waar je lekkere belegde broodjes, tosti's of zelfgebakken taart kunt eten met koffie, thee of een smoothie." Renata's ogen lichten op van enthousiasme. "We blijven streekproducten verkopen, zoals zalm van rokerij Marle en zuivel van Reggezuivel. Oh, en natuurlijk Nagelhout." Ze ziet mijn verbaasde blik en legt uit dat het aan de lucht gedroogd, gerookt rundvlees is. "We gaan door met onze tapasplanken, met de vertrouwde hapjes, maar ook met nieuwe. We maken ze op maat, net wat de klant wil."

Veel zorg en aandacht
"We onderscheiden ons met onze producten echt van de supermarkten en massawinkels," betoogt ze. "Ik werk alleen met duurzame producten van goede kwaliteit. De kaas en worst koop ik heel bewust in. De chocola maken ze speciaal voor ons. Zo heb ik kaas uit de Beemster van een eigen leverancier. Soms ga ik, gaan we, er een dag naar toe en zien we het hele proces van begin tot eind. Dan zie je met eigen ogen wat er precies in gaat en voel je je nog meer verbonden met je product."

Jubileum
"De winkel bestaat dit jaar alweer tien jaar en daar gaan we in het najaar de nodige aandacht aan besteden. Hoe of wat, dat ziet iedereen dan wel," sluit ze enigszins geheimzinnig af.

Opening Keizerserf
Renata opent de deur van de nieuwe winkel, aan het Keizerserf 5, op donderdag 21 februari om 11.00 uur voor het publiek. Iedereen is dan welkom te komen kijken. Ze heeft dan drie dagen lang diverse acties in de winkel, voor ze over gaat tot de orde van de dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden