Parade Corps Advendo is trots Nederlands kampioen


Foto: Jeanmarie Adam

Parade Corps Advendo is trots Nederlands kampioen

Nijverdal - De afgelopen weken heeft het Parade Corps van muziekvereniging Advendo deelgenomen aan diverse wedstrijden en kampioenschappen. Na de mooie resultaten in het najaar hebben zij zich weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen KNMO/NTSB.

Op 27 januari waren deze Nederlandse Kampioenschappen in Almere. In deze wedstrijden wordt er een verplicht vloerpatroon gelopen waarop de groep een continue voetbeweging moet maken in combinatie met twirltechnieken. Het Parade Corps van Advendo deed dit op een muziekmix van Michael Jackson, waar coach Alexandra Ruiter de choreografie voor maakte. Ondanks dat zij zelf nog ruimte zagen voor verbetering qua power en het laten vallen van de batons, werden zij toch Nederlands Kampioen.

Na het behalen van deze titel heeft de groep afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Champions Trophy in Houthalen, België. Samen met andere solisten en groepen uit Nederland streed het Parade Corps uit Nijverdal voor de titel. Hoewel België er met de landenbeker vandoor ging, werd het Parade Corps wel kampioen in hun categorie met maar liefst 73,35 punten. De volgende wedstrijd is op 23 maart in sporthal De Kruidenwijk.

Meer berichten