Ed Struijlaart wordt gezien als een van Nederlands beste singer-songwriters en gitaristen. Foto: Hans-Peter van Velthoven.
Ed Struijlaart wordt gezien als een van Nederlands beste singer-songwriters en gitaristen. Foto: Hans-Peter van Velthoven. (Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Ed Struijlaart is een van de beste singer-songwriters

Nijverdal - In 2010 gooide singer songwriter Ed struijlaart het roer om. Hij begon aan zijn solocarrière en met succes. Ed kreeg van 3FM de stempel Serious Talent en werd genomineerd voor een 3FM award.

Op zaterdag 23 februari is hij te zien en te horen in De Smidse, in een solo show met zijn beste liedjes die hij voor zichzelf en voor anderen heeft geschreven in de loop der jaren. De voorstelling begint om 20.30 uur.
Sinds Ed in 2010 zijn baan heeft opgezegd focust hij zich volledig op de muziek. In 2012 kwam zijn debuut album 'Head, Heart and Hands' uit en in 2014 verscheen zijn tweede album 'Closer Than Skin'. Naast zijn twee albums bracht Ed in 2016 een aantal losse singles uit die werden bekroond met de titel NPO Radio 2 Topsong. Vanaf september 2018 tourt hij door het land met zijn eerste theaterprogramma die gebaseerd is op zijn gitaarhelden. Zijn theaterprogramma 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran' was de aanleiding om een nieuw lied te schrijven 'Guitar', het instrument dat vele mooie herinneringen bij hem oproept en dat ervoor gezorgd heeft dat Ed staat waar hij nu staat. De grote hit-single is zijn zoveelste NPO Radio 2 Topsong en is inmiddels miljoenen keren gestreamd op Spotify.

Songwriter Musical Soof
Samen met de bassist van BlØF, Peter Slager, heeft hij de titeltrack voor de biosscoophit van 2017 'Weg van jou' en alle muziek voor de musical Soof geschreven.
Reserveer kaarten via www.zinin of (0548)624489.

Meer berichten