LEGO 2, een film waar veel kinderen (en volwassenen) weer volop van zullen genieten.
LEGO 2, een film waar veel kinderen (en volwassenen) weer volop van zullen genieten. (Foto: ZINiN)

LEGO, film, cabaret, toneel en muziek, het gebeurt bij ZINiN

door ZINiN

Nijverdal - Weglopen? Geen sprake van! Op zaterdag 16 februari treedt cabaretier Richard Groenendijk op in het ZINiN theater met zijn elfde soloprogramma 'Om alles!'. Hij neemt revanche op de weglopers tijdens zijn programma 'Midden in de winternacht'. Zijn programma zit vol met vileine humor en zelfspot en werd genomineerd voor de Poelifinario cabaretprijs 2018. De solovoorstelling 'Om alles!' van Richard is gebaseerd op de woorden van actrice Fien de la Mar, toen haar gevraagd werd waarom zij uit het leven wilde stappen. In zijn show, waarin typetjes op een hoge tempo afwisselen, hilarische verhalen worden verteld en Richard zijn woede laat zien over bepaalde maatschappelijke thema's, staat afscheid nemen centraal. Zijn grote angst! Toch is Richard van mening dat om beladen onderwerpen hard te lachen valt en dat is niet gek, hij weet als geen ander hoe hij het publiek moet laten bulderen van het lachen. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Keihard lachen met André
Zonder blad voor de mond gaat André Manuel ironisch te keer over actuele zaken. Gewapend met zijn botte bijl staat de Twentse cabaretier op donderdag 14 februari op het podium van het ZINiN theater met zijn zestiende solovoorstelling Dreejklezoew. Het belooft een avond te worden met incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen en alleen zijn romantische gitaarliedjes komen overeen met het valentijnsgevoel. André kruipt in de huid van de geliefde én verguisde mythische Twentse clown Dreejklezoew, die door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. De Tukker balanceert vaak op het randje met zijn grappen, maar is niet van plan milder te worden.
De voorstelling begint donderdag 14 februari om 20.15 uur.

Nieuwe legofilm
De helden van Steenstad strijden in de nieuwe legofilm voor hun geliefde stad. Het credo is: je eigen fantasie is de enige beperking. Vanaf woensdag 6 februari kunnen alle meester Lego-bouwers deze film komen kijken bij ZINema.

Workshop Aniela Hoitink
Er zijn 7 miljard mensen op de aarde die allemaal gekleed moeten worden. En we houden allemaal van mooie kleding en trends, maar de kleding die we weggooien vormt een steeds groter wordend probleem. Daarom ging kunstenares Aniela Hoitink op zoek naar oplossingen. Zij werkt op dit moment aan MycoTEX, 's werelds eerste composteerbare textiel. Daarover komt ze donderdag 14 februari om 19.30 uur in de ZINiN Bibliotheek vertellen tijdens een interactieve lezing, met aansluitend een workshop. Ze vertelt een half uur over bio-plastic en de innovatieve maakprosessen, daarna mogen deelnemers zelf meewerken aan dit proces. Ze duikt hiermee in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation.

Bloed, seks en geweld
De robuuste strafrechter Henk Abbink komt op vrijdag 15 februari om 20.15 uur naar het ZINiN Theater om te vertellen over het strafrecht in Nederland. Droge kost? Allerminst! Abbink maakt als raadsheer van het Gerechtshof Arnhem veel mee. "Strafrecht gaat over bloed, seks en geweld", zei Abbink ooit in een interview. Hij leest en hoort dan ook de meest verschrikkelijke dingen. Hij ligt er niet wakker van en vertelt er deze avond boeiend over. Over hoe hij als strafrechter bereid is om daders zonder pardon aan te pakken.

Informatie en reserveren
Deelname aan de lezing van Aniela Hoitink is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit is mogelijk via www.zinin.com, www.zininbibliotheek.nl/agenda of bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch aanmelden kan via 0548 - 613342. Kaarten voor het theatercollege van Henk Abbink, voor de voorstellingen in het theater en de films zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548)624489 of aan de theaterkassa bij de VVV/Tourist Info in Nijverdal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden