The Cannons, vader Seán met zijn zoons Robert en James.
The Cannons, vader Seán met zijn zoons Robert en James. (Foto: )

The Cannons en Celtic Mist treden op bij Murphy's

door Annemieke van Ipenburg

Nijverdal - Een paar maanden geleden schreef ik over het optreden van The Cannons bij Murphy's, op 18 februari. Seán Cannon was toen op bezoek bij zijn vriend Willem te Wechel, waardoor ik de gelegenheid had met hem te praten. Het was een leuk gesprek, begeleid met Ierse muziek.

Nu het bijna zover is, kwam Willem mij de laatste informatie brengen. Het was een bijzonder gesprek. Willem was 'vroeger' de chauffeur van Fats Domino, als die in Nederland was. Daaruit is een mooie vriendschap gegroeid met zelfs een verjaardagsbezoek in New Orleans. "Fats Domino was daar echt een grote ster. Overal waar hij liep werd hij herkend, binnen gevraagd voor een hapje of een drankje. Heel speciaal om zoiets mee te maken," vertelt Willem. En hij heeft nog veel meer anekdotes uit die tijd. Over het eerste concert van de Rolling Stones in Nederland, waarbij de zaal in het Kurhaus afgebroken werd.

Tien landen rit
Of over de rally die hij samen met een paar maten heeft opgezet. Een tien landen rit met vertrek- en eindpunt in Hellendoorn. "Dat hebben we 23 jaar gedaan. Als je er nu aan terugdenkt was het onverantwoordelijk zo lang als we in de auto zaten, met maar een paar rustmomenten." Willem kijkt mijmerend voor zich uit. "Ik kan nog veel meer vertellen. Er zijn veel mensen uit de gemeente die dingen doen die niemand weet. Zo is Joop Hosmar (broer ruiter Frank - red.) rally kampioen Duitsland."

The Cannons
Mooi verhalen, maar niet waarvoor Willem bij mij kwam. The Cannons, Seán en zijn zonen James en Robert, gaan optreden in Murphy's. "Ja, ze spelen traditionele Ierse folkmuziek, afgewisseld met Amerikaanse country. James en Robert hebben een iets andere muzikale smaak dan hun vader, maar samen maken ze er iets moois van. En als ze niet samen optreden, gaan ze op pad met hun eigen bands. Seán met The Dublin Legends en Robert met The Sinners."

Celtic Mist
"Seán en ik zijn goede vrienden geworden. Afgelopen jaar heb ik een surprise party voor hem georganiseerd bij de Wilgenweard. Daar waren veel vrienden uit de regio bij. Door de jaren heen heeft hij Twente goed leren kennen. Hij heeft ook diverse keren met Celtic Mist, uit Hellendoorn, opgetreden. Zij verzorgen het geluid bij Murphy's en treden op na The Cannons. Dat wordt een gezellige Ierse afterparty."

Nog veel meer
Willem kan duidelijk nog veel meer vertellen. Over zijn ervaringen met allerlei artiesten, beleggen in ertsen (maar of dat echt wat oplevert?) en zijn verzameling memorabilia. Maar dat bewaren we voor een andere keer.

The Cannons treden op maandag 18 februari vanaf 20.00 uur op bij Murphy's Irish Pub, aan de Markt. Ze zijn open vanaf 19.00 uur en de toegang is 15 euro. Kaarten reserveren kan via 06 36 39 75 77. Het geluid en de afterparty worden volledig verzorgd door het Hellendoornse Celtic Mist, die nog meer Ierse folkmuziek brengen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden