Het gedicht over vriendschap waarmee Amber Hegeman de gedichtenwedstrijd voor scholen won.
Het gedicht over vriendschap waarmee Amber Hegeman de gedichtenwedstrijd voor scholen won. (Foto: )

Gedicht 'Vriendschap' van Amber beste in wedstrijd

Nijverdal - De negenjarige Amber Hegeman van basisschool De Bongerd heeft de wisselbeker van de Gedichtenwedstrijd 2019 voor basisscholen in de gemeente Hellendoorn gewonnen. Zij schreef een prachtig gedicht over vriendschap. Een puur gedicht dat menigeen in het hart zal raken.

Donderdagmorgen kreeg zij de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het ZINiN Theater. Uit de deelnemers van de 19 scholen die meededen, waren de gedichten van tien finalekandidaten gekozen. Een deskundige jury, bestaande uit dichter en oud-directeur van basisschool De Schaapskooi Chris Lindhout, docente Nederlands Jeannette Hakkert, dichteres Jolande Broens en gastjurylid Rinneke Handrikman bogen zich over deze gedichten en kozen het gedicht van Amber Hegeman als winnende gedicht.

Traktatie
Alle tien finalisten kregen een dichtdiploma mee naar huis tijdens de feestelijke show in het ZINiN Theater, die opgeluisterd werd door kinderboeken- en liedjesschrijver Erik van Os. Het publiek, bestaande uit de leerlingen van de tien finalescholen, kregen van Supermarkt Coop (Leon Haanstra) een gezonde traktatie in de vorm van een banaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden