Emma Harbers won de zoektocht naar klassiek talent van Muziek onder de Trap.
Emma Harbers won de zoektocht naar klassiek talent van Muziek onder de Trap. (Foto: ZINiN)

Klassiek talent Emma Harbers wint twee prijzen

Nijverdal - De eerste prijs van Klassiek Talent, de talentenjacht van Muziek onder de Trap, is gewonnen door de 12-jarige Rijssense Emma Harbers. Ze won niet alleen de eerste prijs namens de jury, ze kreeg ook de publieksprijs.
Ze kwam op met een flinke partij blokfluiten en maakte daar ook een mooie act van. Eerst legde ze een vloerkleedje op de grond, waarop ze de instrumenten uitstalde. Vervolgens wist ze het publiek te boeien met een mooi stuk, van D.Heilbach, 'Infectious recorders' waarbij ze ook nog een stukje met 2 sopraanfluiten tegelijk speelde. De tweede prijs ging naar violiste Elianne Bakker (12 jaar) uit Almelo. Zij speelde een muziekstuk genaamd 'Sonatine', gecomponeerd door haar vader die ook de begeleiding op de vleugel verzorgde. Zij ging op een beheerste manier met de viool om, waarbij ze tussendoor de viool als 'gitaar' bespeelde. Ze genoot daar zelf zichtbaar van. De derde prijs ging naar de 16 jarige Julie Abou Alwi, uit Enschede, met valse Brillante op.34 no.2 van Chopin. Zij wist uit de vleugel een dynamiek te halen, die doorgaans alleen gevorderde pianisten weten te bereiken.

Aan deze tweejaarlijkse talentenjacht deden maar liefst twaalf jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar mee. Ze traden aan voor een vakkundige jury bestaande uit Charlotte Oord, Fenny van Hemmen en Han Kolthof. Voorzitter van de jury, Han Kolthof, liet weten dat het een hele opgave was tot een afgewogen oordeel te komen, door het spelniveau van de kandidaten het ruime aanbod aan bespeelde instrumenten. Alle kandidaten kregen een juryrapport mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden