Lammetjesdag in volle schaapskooi

Nijverdal - Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug heeft zondag ruim 2000 mensen ontvangen in de schaapskooi Twilhaar tijdens de lammetjesdag. Er zijn in de kudde van 500 schapen inmiddels 300 lammetjes geboren. Er was een leuke wandelroute uitgezet vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug naar de schaapskooi. Dankzij het prachtige weer heeft iedereen kunnen genieten van de schapen en de pasgeboren lammetjes in en rond de schaapskooi. Herder André Kuhn was met zijn team aanwezig om de bezoekers te verwelkomen en uitleg te geven.

Krentewegge
Mensen konden zich warmen bij een vuur, onder het genot van warme chocomel, koffie met krentewegge en versgebakken muffins. Kinderen konden zich laten schminken en velen maakten van de gelegenheid gebruik de lammetjes te aaien.

Schaapscheerdersfeest
De Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug heeft tijdens dit evenement veel bekendheid kunnen geven aan de schaapskudde. Ze hebben dit evenement samen met Staatsbosbeheer georganiseerd. Er hebben zich weer meerdere donateurs en vrijwilligers opgegeven, die de stichting altijd kan gebruiken. Ze gaan zich nu voorbereiden op het Schaapscheerdersfeest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden